THE GREAT TROPICAL DRIVE, VAN CAIRNS NAAR AIRLIE BEACH

De staat Queensland in het noorden van Australië heeft, vanwege haar tropische klimaat, een hoog chill gehalte. Niet voor niets behoort dit prachtige stukje Australië tot de populairste vakantieregio’s van het land. In dit goed ontwikkelde gebied is er voor elk wat wils te vinden. Voor mensen die graag Australië’s oostkust willen bezoeken, maar die geen tijd hebben voor het complete traject Sydney-Cairns, hebben we The Great Tropical Drive autoreis Australië samengesteld die zich focust op het meest noordelijke deel van deze route.

Deze reis voert je door het oudste regenwoud ter wereld: Daintree NP, het laat je kennismaken met het Great Barrier Reef en voert je door rustige binnenlanden én langs bruisende kustplaatjes zoals Cairns’ Northern Beaches. The Great Tropical Drive autoreis Australië is een veelzijdige selfdrive die eindigt in Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsunday Islands. Deze reis is goed te verlengen met een aantal nachten op bijvoorbeeld Hamilton Island of te combineren met ons pakket ‘Tropen in Stijl’.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Cairns – Port Douglas ( 70 KM )
  Begin deze reis met een rit langs de kust ten noorden van Cairns. De bestemming van vandaag is het mondaine tropische dorp Port Douglas, toegangspoort tot het regenwoud én het Great Barrier Reef. Het witte zandstrand van Four Mile Beach nodigt uit tot een wandeling en het beklimmen van Flagstaff Hill wordt beloond met een prachtig uitzicht over Port Douglas. Overnachting in Port Douglas.

 • Dag 2

  Dag 2: ontdek Cape Tribulation/Daintree
  Vandaag staat in het teken van het regenwoud. Bezoek de tropische oase Mossman Gorge in het Nationale Park Daintree NP rijd noordwaarts richting het gelijknamige regenwoud. Tijdens een Daintree Riviercruise (niet inbegrepen) kun je krokodillen en tropische vogels spotten. Ook kun je de Daintree River per voertuigferry oversteken richting Cape Tribulation. Dit is een bekende plaats waar het rif en het regenwoud samenkomen. Overnachting in Port Douglas.

 • Dag 3

  Dag 3: Port Douglas – Atherton Tablelands ( 300 KM )
  Je rijdt weer zuidwaarts richting Mareeba, een deltagebied in de tropische Tablelands. Hier is veel tuinbouw te vinden (koffie, wijn, suikerriet). De Mareeba Wetlands is tevens een geliefd gebied voor de vogelspotter. Overnachting in Atherton.

 • Dag 4

  Dag 4: ontdek Mareeba / Ravenshoe
  Vandaag kun je de kalksteengrotten van Chillagoe grotten bezoeken en een wandeling door het regenwoud maken. Er zijn diverse mooie miniatuurwatervallen voor degenen die de Halloran’s Hill beklimmen, dit is een uitgedoofde vulkaan. Een stop in Ravenshoe, de hoogste stad van Queensland, biedt u de gelegenheid om een biertje te drinken in de hoogste pub ter wereld. Ook een bezoek aan de Innot Hot Springs is een bezoek waard. Overnachting in Atherton.

 • Dag 5

  Dag 5: Atherton Tablelands – Townsville ( 280 KM )
  We verlaten de binnenlanden en begeven ons weer richting de kust. De bestemming van vandaag is Townsville, een badplaatsje halverwege Cairns en de Whitsundays. Hier kun je een bezoek brengen aan Reef HQ of een wandeling maken langs de promenade, ook wel bekend als The Strand. Overnachting Townsville.

 • Dag 6

  Dag 6: ontdek Magnetic Island
  Magnetic Island is een eiland op 25 minuten varen vanuit Townsville, dus het is perfect voor een dagtocht. Het biedt een aantal mooie wandelingen van verschillende gradaties. Delen van het eiland kunnen te paard verkend worden en men kan op diverse plaatsen, al snorkelend, direct vanaf het strand het rif verkennen. Dit paradijs biedt ook diverse overnachtingsmogelijkheden, dus laat het ons weten als je hier meer tijd wilt. Overnachting Townsville.

 • Dag 7

  Dag 7: Townsville naar Airlie Beach ( 280KM )
  De laatste etappe van deze tropische ontdekkingstocht voert je van Townsville naar Airlie Beach. Airlie Beach is de toegangspoort tot het tropische wonderland van de Whitsunday Islands. Hier lever je je auto in en wij adviseren om hier nog een aantal nachten te verblijven. Overnachting Airlie Beach.

 • Dag 8

  Dag 8: ontdek Airlie Beach/ Whitsundays
  Talloze plekjes en activiteiten op en rond het water wachten om ontdekt te worden.  Een greep uit de mogelijkheden: boottochten (al dan niet met overnachting). Een verblijf op één van de tropische eilanden van de Whitsundays. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Reissom: vanaf € 625 p.p.

Inclusief:

 •  7 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor 8 dagen

Exclusief eventuele oneway kosten (ca. AUD 100,-)

Tip: breid deze reis uit met onze module “In stijl eindigen of starten”. In plaats van 2 nachten in Port Douglas verblijf je 3 nachten in de Silky Oaks Lodge, in het regenwoud van Daintree. Vervolgens vlieg je naar Lizard Island, alwaar je 3 nachten in het Lizard Island Resort verblijft.