REIS NAAR AUSTRALIË – HET LAND DOWN UNDER

“G’day” Australië heet u van harte welkom!

Australië is niet alleen het kleinste, maar ook het oudste continent ter wereld. Van oost naar west meet het land bijna 4.000 km, van noord naar zuid ca. 3.200 km en de totale kustlijn strekt zich uit over een lengte van maar liefst 36.735 km. Ongeveer 40% van Australië behoort tot de tropen en omdat het 5e continent al vroeg van de andere continenten gescheiden werd, kon zich hier een unieke flora en fauna ontwikkelen die we nergens anders tegenkomen.

Qua grootte kunnen we Australië het beste met de Verenigde Staten (zonder Alaska) vergelijken en in tegenstelling tot de andere continenten is het het enige continent dat door slechts 1 land in beslag wordt genomen. In totaal wonen er ongeveer 19 miljoen mensen, waarvan nog slechts 160.000 Aboriginals. De meerderheid van de bevolking woont overigens aan de oostkust, gevolgd door een kleiner deel aan de westkust. Langs de oostkust vinden we de Great Dividing Range. Deze bergketen scheidt een smal, vruchtbaar gedeelte van de oostkust van het hete binnenland. Ten westen van de Great Dividing Range wordt het land steeds droger, vlakker, heter en eenzamer. Slechts op een paar locaties wordt het vlakke land onderbroken door hoger gelegen gebieden.. Denk bijvoorbeeld aan Ayers Rock en de Olga’s of bergketens als de Flinders Ranges en de MacDonnell Ranges. In het uiterste zuiden van West Australia wordt het landschap dan weer een smalle landstrook door een bergketen van het drogere binnenland gescheiden. Het noorden van Australië behoort tot de tropen.

De naam Australië komt voort uit de Latijnse naam “Terra Australis Incognita” wat zoveel betekent als “onbekend land in het zuiden”. Dit was de naam die men in vroeger tijden gebruikte voor het legendarische land op het zuidelijk halfrond. In de loop van de 16e eeuw werd het voor veel landen het belangrijkste doel van ontdekkingsreizen. Australië ligt in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan, in het noorden en oosten aan de Timor Sea en de Pacific Ocean. Het continent loopt over zijn geheel tot aan de 33e breedtegraad. Om u een beeld te geven: van Europa t/m Sudan in Afrika. De steenbokskeerkring deelt Australië in twee helften, waarvan het zuidelijke deel het grootst is.

Australie kaart big country

Met een bevolkingsdichtheid van 2 personen per vierkante kilometer hebben we een goede indruk van de enorme grootte van het land. Zo heeft bijvoorbeeld Duitsland 248 mensen per vierkante kilometer; de rust en ruimte in combinatie met de unieke natuur en cultuur van Australië is dan ook voor veel mensen dé motivatie om naar het land toe te gaan. Van de in totaal 19 miljoen inwoners leeft ruim de helft in de steden. De drie grootste steden, Sydney, Melbourne en Brisbane tellen samen bijvoorbeeld ruim 9 miljoen inwoners.

Op basis van onze eigen ervaringen en die van onze klanten hebben we een aantal standaard rondreizen samengesteld deze kunt u vinden onder onze blog/nieuwspagina. Deze reizen dienen als VOORBEELD en zijn een ideaal uitgangspunt voor uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. We hebben vooraf samengestelde reizen voor zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Ook een combinatie van beide landen behoort tot de mogelijkheden. Je reis naar Australië en Nieuw-Zeeland begint bij Planet Downunder!

Voorbeeldreizen naar Australië

Roadtrip idee: Pacific Highway

De Pacific Highway is de snelweg van Sydney naar Brisbane,…
roadtrip, autohuren, rondreis Australië
australie

Australie tip: Roadtrip idee

/
Ben je van plan om een roadtrip te gaan ondernemen als je down…