Bezienswaardigheden Australië

Australië heeft enorm veel te bieden zowel de natuur als wildlife en steden.

Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden van Australië voor je op een rijtje gezet.

Steden

Australië beschikt over een aantal grote steden. De grootste steden van Australië zijn Sydney en Melbourne. Vrijwel elke stad in Australië is gelegen aan de kust en heeft een eigen identiteit. Hieronder vind je een aantal steden van Australië.

Perth

Deze stad heeft veel te bieden en daarom hebben wij hier wat meer  informatie over Perth samengesteld. Je vindt in Perth verschillende musea, zoals bijvoorbeeld het Western Australian Museum, het grootste en omvangrijkste van West Australië. Hier vind je een mooie tentoonstelling over de dierenwereld van deze regio. Daarnaast is er een vlindergalerie met kleurrijke dieren en de “Aboriginal Gallery”. Hier begeef je je terug in de tijd van de Australische oerinwoners. Deze prehistorisch ervaring wordt aangevuld door de dinosauriër tentoonstelling. Voor liefhebbers van de geologie is het Mineral Museum of Western Australia een interessante plek. Hier vind je gesteente en mineralen, maar ook bijzondere tentoonstellingen over het thema. Er is een groot aantal moderne galerieën in Perth, bij voorbeeld de ‘Bridge Gallery at The Maltings’. Jonge academici en ervaren kunstenaars leggen hier hun werken uit op een verleidelijke, ongedwongen manier. Het bijzondere karakter wordt gevormd door steeds wisselende tentoonstellingen met thema’s van de schilderkunst tot de ‘performance art’. Daardoor is deze galerie de belangrijkste kunstgalerie in West-Australië.

In de Art Gallery of Western Australia kun je de uitzonderlijke collectie van Australische en internationale schilderijen, sculpturen, kunstdrukken, handwerkkunst en decoratieve kunst vinden. Deze collectie van kunstwerken van de Australische oerinwoners geldt als de meest  interessante van de hele continent.