Tasmanië

Tasmanië is een eilandenstaat gelegen in het zuidoosten van Australië. Tasmanië is heel anders dan de andere staten van het land. Doordat hier namelijk ruige bergen en woest stromende rivieren voorkomen. Desondanks wordt deze eilandenstaat vaak overgeslagen door toeristen, terwijl er hier juist heel veel te doen is. Het gematigde klimaat maakt het eiland tot een ideale bestemming voor iedereen die zijn vakantie wil doorbrengen in de vrije natuur. Concluderend, het eiland heeft uitstekende mogelijkheden voor verschillende buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen en fietsen.

De hoofdstad van deze eilandenstaat is Hobart. In het bijzonder is deze sfeervolle en gezellige stad gelegen aan het water. Daarnaast grenst Hobart aan Mount Wellington en de Dervent River.

De tweede stad van Tasmanië is Launceton. Ten eerste, de stad ligt een stuk noordelijker dan dan Hobart. Ten tweede, Launceton is een van de oudste steden van Australië. Als laatste, in deze stad kom je oude Victoriaanse huizen tegen en kan je verschillende wijnmakerijen bezoeken.

Bezienswaardigheden in Tasmanië

Tasmanian Devil

Een klein buideldier dat uitsluitend op Tasmanië in het wild voorkomt.

Wine Glass Bay

Deze schitterende baai is gelegen in het Freycinet National Park. Wine Glass Bay is een prachtig wit zandstrand met azuurblauw water wat in de vorm van een wijnglas is, vandaar de naam.

Hobart

De hoofdstad, gelegen aan de voet van Mt. Wellington en aan de Derwent River. Je vind hier veel gebouwen uit de Victoriaanse tijd en een mooie haven. Tasmanië staat bekend om de heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes.