Victoria

Victoria is de kleinste staat van heel Australië, ondanks de geringe afmetingen wonen hier relatief gezien de meeste mensen per km2. De hoofdstad van Victoria is Melbourne, de meest Engelse stad van Australië. De koloniale traditie is overigens door de hele staat terug te vinden. Zodoende vind je enorme parken in de meeste steden.

Het klimaat is gematigd en het landschap is veelzijdig. Want een ruig kustlandschap wordt afgewisseld met een groen en heuvelachtig achterland. Ten slotte heb je in het noordoosten van Victoria besneeuwde alpen.

Bezienswaardigheden in Victoria

Melbourne

Van de 4.8 miljoen inwoners van Victoria wonen er 3.5 miljoen in Melbourne en omgeving. In de stad wonen maar liefst 140 verschillende nationaliteiten vreedzaam naast elkaar. Melbourne is dan ook niet voor niets culturele hoofdstad van Australië. Daarnaast vind je hier talrijke musea, kunstgalerieën, theaters, restaurants en hangt er een bijzondere sfeer. Als laatste vinden er ook twee grote sportevenementen plaats zoals de Australian Open en de Formule 1 Grand Prix.

Great Ocean Road

Wellicht één van de meest beroemde kustwegen ter wereld die dwars door een afwisselend landschap naar Adelaide loopt. Onderweg kom je langs landschappen met regenwoud, steile rotswanden, rotsformaties van de 12 Apostles en de London Bridge.

Grampians

Een 400 miljoen jaar oud gebergte, tegenwoordig een nationaal park waar je rotstekeningen van Aboriginals kunt zien. In de dichte bossen leven kangoeroes, koala’s, emu’s en egels. Ten slotte zijn er talrijke wandelwegen die je zeker ondernomen moet hebben.

Phillip Island

De meest belangrijke attractie van het eiland is de dagelijkse parade van pinguïns die hier ‘s avonds aan land komen na een dag op zee. Op de rotsen voor de kust leven meer dan 10.000 zeehonden.