Coronavirus

In hoeverre beïnvloedt het coronavirus mijn reis met Creating Stories?

Je hebt dit jaar plannen om naar één van jouw (en dus ook onze) droombestemmingen op vakantie te gaan, maar door alle berichten in de media over het coronavirus ben je onzeker om je reis te plannen en te boeken. Dat begrijpen wij heel goed, want wat nu als het coronavirus heerst in de bestemming die je hebt uitgekozen? Hoe veilig is het om op reis te gaan?
De berichtgeving in de media geeft, doordat er van alles wordt gezegd, veel verwarring en onduidelijkheid, maar bovenal onzekerheid.
Wij proberen ons goed te laten informeren over de situatie en hebben dan ook dagelijks contact met onze contactpersonen die wonen, werken en leven in onze bestemmingen. Informatie direct vanuit de bestemming is naar onze mening belangrijk. Daarnaast houden we uiteraard de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Hoe gaat Creating Stories om met de risico’s?

Een belangrijke reden om terughoudend te zijn is dat in de media regelmatig wordt bericht dat jij als reiziger zelf voor de kosten opdraait. En omdat de media alomtegenwoordig is, hebben wij niet altijd de mogelijkheid om enige nuance te scheppen. Toch willen we dat middels dit bericht trachten te doen.
Sinds 2001 organiseert Creating Stories (toen nog onder de naam IJslandspecialist) reizen en al jaren werken wij aan een uniek reisverhaal voor iedere reiziger. Daar gaat de opkomst van het coronavirus niets aan veranderen. Eerdere crisissituaties, zoals de verschillende vulkaanuitbarstingen op IJsland en bosbranden in West-Canada en Australië, hebben laten zien dat we crisisbestendig zijn en daar naar handelen. Tijdens deze verstoringen hebben we onze klanten succesvol begeleid en door mee te denken met de klant hebben we, soms in een aangepaste vorm, alle fantastische reizen kunnen laten doorgaan. Wij vinden dat normale service en dat mag je nu ook weer van ons verwachten. Wij zorgen er voor dat je vakantie, desnoods in gewijzigde vorm, naar een andere bestemming of in een andere periode, nog steeds een onvergetelijk ervaring wordt.

Hoe is het met bestaande boekingen?

Al onze klanten zijn even belangrijk en voor bestaande boekingen doen wij uiteraard ons uiterste best vrijwel dezelfde service te bieden. Ook hier helpen wij je (met evenveel enthousiasme!) naar een andere bestemming of een andere periode om te boeken, echter dit kan niet altijd kosteloos. Je mag er echter op rekenen dat, net als altijd, wij er alles aan zullen doen zo kostenneutraal mogelijk te werken in dit soort gevallen.

En als ik nu echt niet meer op reis wil?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de reis niet meer wil maken, zelfs als er geen restricties zijn voor je bestemming. Helaas moeten we dan onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden hanteren, aangezien wij als reisorganisatie ons ook moeten voegen naar de annuleringsvoorwaarden van onze partners ter plekke. Vanzelfsprekend gaan wij na of we de reis naar een andere periode kunnen omboeken.

Kan ik de restbetaling voorlopig uitstellen?

Natuurlijk begrijpen wij dat je terughoudend bent om een eventuele restbetaling te voldoen, ook al is er nog geen reden om aan te nemen dat je niet kunt afreizen. Echter wij blijven gewoon voortwerken volgens onze vaste procedures, zijn verplichtingen voor je reis aangegaan en daar horen ook aan- en restbetalingen bij.

Wat is het voordeel om nu je reis te boeken bij Creating Stories?

Veel van de leuke accommodaties die wij gebruiken hebben nog volop beschikbaarheid en daarom is het juist nu de tijd om in actie komen en je reis door ons te laten te plannen. En als de reis dan toch noodzakelijkerwijs geannuleerd of omgeboekt moet worden, dan zorgen wij ervoor dat je er niet de dupe van wordt. Onze reisspecialisten adviseren je graag, zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie door ons kunt laten boeken. Ga aan de slag en plan je reis met een gerust hart. De reisexperts van Creating Stories helpen je hier graag mee!

Manuel Rosdorff en Robbert Kloosterman, Creating Stories

  • TIP

REIZEN BINNENKORT WEER MOGELIJK!

Australië en Nieuw-Zeeland openen binnenkort hun grenzen voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn.

Australië opent vanaf 21 februari weer zijn grenzen voor alle volledig tegen corona gevaccineerde buitenlandse bezoekers, kondigde premier Scott Morrison maandag aan. Daarmee komt een einde aan een pakket reisbeperkingen dat tot het strengste en langstlopende ter wereld behoort. (Bron: ANP in

Nieuw-Zeeland  opent stapsgewijs haar grenzen. Zo zullen op 12 april onder anderen internationale studenten weer worden toegelaten. Vanaf juli zal iedereen vanuit Australië naar Nieuw-Zeeland kunnen reizen. Dat geldt dan ook voor volledig gevaccineerde reizigers uit tientallen andere landen, waaronder Nederland. Die datum kan volgens de autoriteiten mogelijk nog naar voren worden gehaald. In oktober hoopt Nieuw-Zeeland de grenzen te heropenen voor toeristen uit andere delen van de wereld. (Bron:

ACTUELE REISADVIES VAN NEDERLAND WERELDWIJD
AUSTRALIË
NIEUW-ZEELAND


Spacer

  • TIP

BEKIJK DE INSPIRATIE VOOR AUSTRALIË EN  NIEUW-ZEELAND

ACTUELE REISADVIES VAN NEDERLAND WERELDWIJD VOOR  AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND