HET COMPLETE NOORDEREILAND – VAN AUCKLAND NAAR AUCKLAND

De meeste reizen naar Nieuw-Zeeland zullen over zowel het Noorder- als Zuidereiland voeren en om verschillende redenen krijgt het Zuidereiland altijd meer tijd toegewezen dan het Noordereiland. Wij merken vaak dat mensen het idee hebben dat het Zuidereiland mooier is, maar daar zijn we het niet mee eens. Het Noordereiland biedt voldoende mooie plekjes die prima kunnen concurreren met de mooiste plekjes op het andere eiland en daarom hebben we een mooie lange reis over het Noordereiland samengesteld die er geen twijfel over laat bestaan: het Noordereiland is fantastisch! Deze reis is een schot in de roos als je bijvoorbeeld al het Zuidereiland hebt gezien, of bovengemiddeld veel tijd hebt voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland (minimaal 2 maanden Uit & Thuis). Je zou dan dit volwaardige rondje over het Noordereiland kunnen combineren met een volwaardig rondje over het Zuidereiland. Zo haal je veel meer uit je tijd dan met een traditionele rit van A naar B.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Auckland – Hokianga  ( 275KM )
  Vandaag gaat de reis het Complete Noordereiland beginnen. Rijd via de met stranden bezaaide westkust noordwaarts over het Noordeiland. De zinnenprikkelende omgeving van het Waipoua Forest biedt een natuurlijk podium voor een onvergetelijke ontmoeting met enkele van de grootste overgebleven Kauri bomen in de wereld. Stap in de mythische wereld van de Maori en laat de plaatselijke gidsen je meenemen op een reis door de natuur en haar stadia van evolutie (inbegrepen). Tijdens een begeleide wandeling leer je meer over de mythologie van de lokale Maori en hoe men al millennia in het bos leeft. Overnachting in de prachtige baai van Hokianga.

 • Dag 2

  Dag 2: Hokianga – Paihia, Bay of Islands  ( 71 KM )
  De bestemming van vandaag is Paihia, een gezellige badplaats aan de oostkust van de Bay of Islands. De korte weg naar Paihia is een rit van nog geen uur en eventueel kun je kiezen voor een kleine -en mooiere- omweg over Npapipito Road. Tenslotte is er ook de ruime omweg via Ninety Mile Beach en het meest noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland: Cape Reinga, met de bekende vuurtoren. Kies je voor de lange omweg, dan dien je rekening te houden met een lange rijdag en dit is alleen aan te raden als er minimaal 2 bestuurders zijn. Kies je voor de snellere weg, dan hoef je je ook geen moment te vervelen. De bestemming van vandaag is namelijk Paihia, het onofficiële centrum van de Bay of Islands.

 • Dag 3

  Dag 3: Ontdek Bay of Islands
  De Bay of Islands biedt talloze mogelijkheden, maar wij raden sowieso een bezoek aan het Waitangi Treaty House aan. Dit is de locatie waar op 06 februari 1840 een verdrag getekend werd door de Engelse bezetter en de Maori, wat uiteindelijk de geboorte betekende van het Nieuw-Zeeland dat we nu kennen. Het Waitangi House staat in een prachtig met een adembenemend uitzicht op zee. Hier wachten verschillende manieren om kennis te maken met de geschiedenis van het moderne Nieuw-Zeeland, als ook de prachtige Maori cultuur. Een andere mogelijkheid voor deze dag is een bezoek aan het charmante Russel, de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Deze plaats is alleen te bereiken per veerboot.

 • Dag 4

  Dag 4: Paihia – Waiuku  ( 300 KM )
  Vandaag voert de rit verder zuidwaarts langs de oostkust van Nieuw-Zeeland’s Noordereiland. Duikers zullen een stop met overnachting moeten maken in Tutukaka, wat de toegangspoort is tot de Poor Knights Island, volgens velen één van de Top 10 Must Do duikbestemmingen ter wereld. En anders rijden we door tot het gebied rondom de metropool Auckland. Auckland zelf is een bruisende metropool aan een natuurlijke haven en een bezoek meer dan waard. Maar zodra je de stad uit bent, zijn er talloze prachtige natuurgebieden. Wij hebben in dit voorbeeld gekozen voor Waiuku, een badplaats ten zuidwesten van Auckland. Dit is een strategische overnachting op de weg naar de volgende stop: het schiereiland van Coromandel.

 • Dag 5

  Dag 5: Waiuku – Coromandel Peninsula  ( 150 KM )
  Er zijn twee mogelijkheden om van Auckland naar Coromandel te reizen. De snelle route is via de motorway langs Bombay Hills naar Thames. Een mooiere mogelijkheid is die over het platteland naar Clevedon en verder naar Thames, een stad met een gouden verleden. Hier werd namelijk in de late 19e eeuw goud gevonden en er is nog voldoende dat herinnert aan die tijd. De stad Coromandel heeft een soortgelijk verleden, maar tegenwoordig zijn er veel artiesten en kunstenaars te vinden. Ook staan er nog vele goed onderhouden gebouwen in de Victoriaanse stijl.

 • Dag 6

  Dag 6: Ontdek Coromandel Peninsula
  In de hele Coromandel is er veel geschiedenis te vinden, maar er zijn ook talloze wandelmogelijkheden. Bij Hot Water Beach kun je bij eb een gat in het strand graven, waar je in plaats kunt nemen om te genieten van het warme water. In de top van het schiereiland vind je, temidden van een ongerepte natuur, plaatsen als Colville en Kennedy Bay. Bij Whangamata wordt veel gesurfd en het havenplaatsje Tauranga is bekend vanwege  het vissen, snorkelen en het spotten van dolfijnen.

 • Dag 7

  Dag 7:  Coromandel – Whakatane  ( 260 KM )
  Vandaag staat Whakatane op de lijst en onderweg is het de moeite waard om een stop te maken in Te Puke, de kiwi (fruit) hoofdstad van de wereld. We zullen je niet verklappen wat je hier zoal kunt leren over de oorsprong van de kiwi, maar het zou best eens kunnen dat je hier iets nieuws leert!

 • Dag 8

  Dag 8: Verken White Island 
  Whakatane ligt in het hart van de Eastern Bay of Plenty en het is één van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland. Voor de kust van Whakatane vind je White Island en dit is de enige actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland. White Island is op 2 manieren te bereiken: uiteraard per boot en de meest spectaculaire optie is de helikopter. Hierbij vlieg je namelijk eerst over de krater om daarna op het strand afgezet te worden. Beide manieren brengen je in ieder geval dichtbij deze gigant en in beide gevallen maak je aan wandeling over dit spectaculaire stukje Nieuw-Zeeland.

 • Dag 9

  Dag 9: Whakatane – Mahia Peninsula  ( 280 KM )
  De weg vervolgt verder langs de Bay of Plenty en de prachtige Pacific kust. De bestemming van vandaag is de redelijk ongerepte Mahia Peninsula. Tussen de bekende plaatsen Gisborne en Napier bevindt zich de boogvormige Hawke’s Bay, welke aan de noordkant wordt ingekapseld door het Mahia schiereiland.

 • Dag 10

  Dag 10: Verken Mahia Peninsula
  Dit is één van de plaatsen die toeristisch een stuk minder ontwikkeld is en dat is gelijk de charme van dit gebied. De naam Mahia betekent vrij vertaald “ondefinieerbare geluiden” en men denkt dat dit te maken heeft met de kakofonie van enerzijds de vogels in het bos en anderzijds het klappen van de oceanen op de kust. Er zijn hier talloze prachtige baaien en stranden te vinden en er zijn een aantal mooie wandelingen zoals de wandeling van 3,5 kilometer door de Mahia Peninsula Scenic Reserve. Verder kun je hier alle mogelijke vertier op het water zoeken, zoals kayakken, duiken, vissen en surfen.

 • Dag 11

  Dag 11: Mahia Peninsula – Napier  ( 190 KM )
  De reis vervolgt door het schitterende landschap van Hawke’s Bay, bekend om de uitstekende wijnen die hier vandaan komen. In deze regio heerst een mediterraans klimaat en dit is gelijk de belangrijkste reden waarom er meer dan 30 wijngaarden te vinden zijn. En uiteraard is er bij elk wijntje wel een passende maaltijd op niveau te vinden. De belangrijkste steden hier zijn Napier en Hastings, beiden bieden een grote concentratie Art Deco architectuur. Napier is zelfs de Art Deco hoofdstad van de wereld, in 1931 werd het namelijk verwoest door een grote aardbeving en de stad is helemaal opgebouwd in de art deco stijl.

 • Dag 12

  Dag 12: Verken Napier / Hastings
  Het zal je niet verbazen dat het hier vooral om lekker eten en drinken gaat en als je op zondag in Hastings bent, dan mag je de Hawke’s Bay Farmers Market niet missen. Deze vindt plaats op de Showground van Hawke’s Bay en in een ontspannen sfeer kun je kennis maken met de lokale producenten van ambachtelijke kaas, brood, ijs etc. Ook is er uiteraard een ruime selectie aan groente, fruit, vlees en vis.

 • Dag 13

  Dag 13: Napier – Wellington  ( 330 KM )
  Vervolg je weg zuidwaarts richting de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Deze relatief kleine stad is gelegen aan een werkelijk adembenemende natuurlijke baai en biedt talloze opties om je te vermaken. Wij zijn fan van het gebied Te Aro, een hippe en kunstzinnige wijk rond Cuba Street.

 • Dag 14

  Dag 14: Wellington – Kapiti Island  ( 50 KM )
  Vandaag staat het meest ongerepte stukje Nieuw-Zeeland van menig reis op het programma: Kapiti Island. Dit eiland herbergt diverse zeldzame vogelsoorten en is begroeid met originele beplanting. Je bereikt het eiland na een boottocht van ca. 30 minuten vanaf de havenplaats Paraparamaume en op dit eiland kun je ervaren hoe Nieuw-Zeeland eruit zag voordat de mensen er arriveerden. Bij aankomst op het eiland word je opgewacht door een ranger, die je gelijk wat meer verteld over de omgeving en de vegetatie. Wij doen de dingen graag goed, dus wij baseren deze tour op een overnachting. Zo kun je in de avond kiwi vogels spotten tijdens een begeleide wandeling.

 • Dag 15

  Dag 15: Kapiti Island – Turangi  ( 280 KM )
  Vandaag gaan we weer richting de binnenlanden en de bestemming van vandaag is Turangi. Dit is strategisch gelegen tussen Tongariro National Park en Lake Taupo, twee van de populairste gebieden van Nieuw-Zeeland. Wij kiezen er bewust voor om niet in de één of de ander te verblijven, maar er precies tussenin. Zo heb je de meeste vrijheid om ter plaatse te besluiten wat je wilt doen, bijvoorbeeld aan de hand van het weer. Dit vinden we handiger dan telkens weer je koffer pakken en een klein stukje verder reizen. Weet je nu al welk gebied (de vulkaan of het meer) je voorkeur heeft, dan kun je uiteraard ook gelijk daar verblijven.

 • Dag 16

  Dag 16: Ontdek Tongariro / Taupo
  Tongariro National Park staat bekend om één van de mooiste dagwandelingen van Nieuw-Zeeland, de Tongariro Crossing. Deze wandeling voert je door een vulkaanlandschap met kratermeren en langs fenomenale vergezichten. Met een normale conditie kun je de totale wandeling prima in ca. 8 uur doen. Lake Taupo, de andere optie vanuit Turangi, is een prachtig meer in de binnenlanden van het Noordeiland. Hier vind je alle vertier dat je op het water kunt bedenken, maar er zijn ook weelderige bossen die prachtige wandelingen bieden en ook kun je hier mooi fietsen, parachutespringen etc. Mogelijkheden zat dus!

 • Dag 17

  Dag 17: Turangi – Rotorua  ( 130 KM )
  Vandaag staat een korter traject op de planning: we gaan naar Rotorua, het centrum van geothermische activiteit van Nieuw-Zeeland. Dit is waar je de blubberende modderpoelen en spuitende geisers vindt en waar je een bad kunt nemen in één van de vele warme bronnen. Of wat dacht je van een rondvlucht boven het dampende landschap? Spectaculair! Ook zijn er een aantal meren in de omgeving te vinden, welke uitermate geschikt zijn om (forel) te vissen. Is vissen je ding niet, dan raden we een wandeling tussen de gigantische bomen van het Whakarewarewa Forest aan. Tenslotte kun je ook kiezen voor een wandeling óf een georganiseerde 4wd tour naar de top van Mt. Tarawera, waar je een begeleide wandeling door de krater kunt maken.

 • Dag 18

  Dag 18: Rotorua – Waitomo  ( 140 KM )
  Het einde is alweer in zicht. Vandaag voert de reis ons naar Waitomo, waar een ondergronds stelsel van grotten wacht om ontdekt te worden. Wie het graag rustig houdt, volstaat wellicht een rustige boottocht door de grotten. Heb je liever wat meer actie, dan kun je al abseilend steeds dieper de grotten in. Je kunt je weg al zwemmend en klauterend door het ondergrondse landschap banen of je kunt al drijvend op een autoband steeds verder het ondergrondse landschap in verdwijnen. Mogelijkheden zat dus en waar je ook voor kiest: de donkere ondergrondse wereld wordt opgelicht door duizenden gloeiwormpjes, maar je krijgt ook een hoofdlamp mee waar dat nodig is.

  TIP OM OM TE RIJDEN: we willen de liefhebbers van Lord of the Rings wijzen dat je vandaag ook een kleine omweg kunt nemen via langs Matamata. Dit prachtige glooiende landschap was het decor voor de leefomgeving van de Hobbits en hier kun je een bezoek brengen aan het dorpje Hobbiton, met de karakteristieke huisjes met ronde deuren.

 • Dag 19

  Dag 19: Waitomo-Auckland  ( 200 KM )
  Het zit er alweer op, vandaag rijden we de laatste 200KM naar waar het allemaal begon: Auckland. En zit je Complete reis Noordereiland erop.

Reissom: vanaf € 1.995 p.p.

Inclusief:

 •  18 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor 19 dagen