Roadtrip idee: Pacific Highway

De Pacific Highway is de snelweg van Sydney naar Brisbane, dit gebied wordt ook wel de Legendarische Pacifische Kust genoemd. Als u hier rijd weet u waarom deze legendarische wordt genoemd. De panoramische route brengt u langs een aantal zeer indrukwekkende landschappen van de staat New South Wales.

Tijdens de rit ziet u een groot aantal typisch Australische uitzichten. U komt langs prachtige stranden, slaperige stadjes en mossige regenwouden. Onderweg is er genoeg te beleven, dit gebied staat bekend om zijn wijngaarden het proeven van een Australische wijn mag niet ontbreken. Ook een wandeling door het regenwoud mag niet ontbreken. En voor de sportievelingen onder ons. Wilde u altijd al een keer leren surfen? Dit gebied is een van de mooiste surf spots op aarde. Daarnaast is er meer dan genoeg tijd om helemaal tot rust te komen op een van de vele de idyllische stranden die dit gebied rijk is.

De Pacific Highway roadtrip is zo’n 819 KM lang en als je door zou rijden doe je er iets meer dan 10 uur over. Maar wij adviseren om er minimaal 1 week voor te nemen. Ga eens surfen, huur een fiets of kayak en ontdek de mooie natuur. Wat absoluut niet mag ontbreken is een heerlijke BBQ op het strand bij Caves Beach. 

Deze roadtrip is ook zeer geschikt voor kinderen! Meer informatie over deze roadtrip? Bekijk deze website van de toerismebureau.