Kalbarri National Park

Over Kalbarri National Park

Kalbarri National Park, vooral bekend door de vele soorten “wildflowers”, ligt ongeveer 600 kilometer ten noorden van Perth. Het is per auto of camper goed bereikbaar ondanks dat er op een aantal wegen geen asfalt ligt.Het landschap in het Kalbarri National Park is sterk beïnvloed door de Murchison River. Hiervan ligt de bron diep in het binnenland van Western Australia. Meer stroomafwaarts is door erosie een 80 kilometer lang ravijn landschap ontstaan. Zoals eerder gezegd, komen er in het Kalbarri National Park veel verschillende soorten wilde bloemen (”wildflowers”) voor.

Bezienswaardigheden

Hoewel het Kalbarri National Park het gehele jaar door te bezoeken is, is het raadzaam dit tijdens de koelere maanden (vanaf juli) te doen. De temperaturen in de zomer (november tot maart) kunnen namelijk oplopen tot over de 40 graden. In het park zijn diverse trails uitgezet, die naar de verschillende “attracties” leiden. Zo kan je via de ongeveer 1 kilometer lange “Looptrail” een aantal bezienswaardigheden zien. Op deze plaats maakt de Murchison River een bocht, die bijna een gesloten cirkel vormt. Zodoende kunnen mensen met een goede conditie de 7 á 8 kilometer lange bocht te voet volgen. Als laatste, de tocht duurt ongeveer 4 uur en voert door heuvelachtig gebied.

Voor de mensen die liever niet zover willen lopen is er een prachtig uitzicht door “The Natural Window”, een groot gat (“raam”) in een rots. Daardoor heb je zicht op de grote bocht in de rivier. Kortom, een schitterend uitzicht op de vallei vanuit een apart perspectief! Een iets minder vermoeiende wandeltocht kan worden ondernomen naar de zogenaamde “Z-Bend”, een 100 meter hoge uitstekende rots. Je krijgt hier namelijk een goed beeld van de verschillende bodemlagen. Vanuit hier is het mogelijk naar beneden te klimmen en in de rivier te zwemmen.

Wandeltochten

Er zijn in het park diverse uitkijkpunten, met schitterende uitzichten over het “fjordensysteem” van de rivier (Hawks Head & Ross Graham Look Out). In het Kalbarri National Park worden er georganiseerde wandeltochten aangeboden. Vanaf de Ross Graham Look Out voert een van deze tochten naar de Z-Bend. Tijdens deze tocht steek je meerdere keren de rivier over. Wanneer je deze tocht gaat ondernemen moet je je melden bij de Parkrangers. Let er op dat er genoeg drinkwater meegenomen wordt, want in het park zelf is dit niet aanwezig!

Aan de kust van het Kalbarri National Park vindt men kliffen en schitterende zandstranden: een unieke plek om van de zonsondergang te genieten is Red Bluff. Door de kracht van de zee zijn grote stukken van het kalksteen afgebrokkeld, waardoor de kustlijn een bizarre vorm kreeg. Bij Red Bluff zijn diverse campings, voorzien van douches en toilet. Vanaf hier kan men wandelingen ondernemen, bijvoorbeeld naar de Natural Bridge (12 km) of langs het schitterende zandstrand, waar de lokale bevolking ’s avonds komt om in de branding te vissen of gewoon een biertje te drinken. Let echter goed op wanneer u aan de kust gaat wandelen. De kracht van de golven is groot en de rotsen zijn glad en scherp. Een ongeluk zit hier werkelijk in een klein hoekje.