Sportief Australië

Het sportieve Australië staat misschien niet boven aan de sportieve uitslagen lijstjes van de meeste Nederlanders. Toch is Australië een zeer sportief land. Hieronder een kort overzichtje van de bekendere Australische sporten.

Ongeveer 24 procent Australiërs boven de leeftijd van 15 jaar neemt regelmatig deel aan georganiseerde sportactiviteiten in Australië. Daarnaast heeft Australië ook sterke internationale teams in crickethockeykorfbalrugby League en rugby union. In elk van deze sporten zijn ze de afgelopen 25 jaar ten minste tweemaal olympisch of wereldkampioen geworden bij zowel de mannen als de vrouwen (voor zover van toepassing)
Australië is ook sterk in baanwielrennenroeien en zwemmen en eindigt consequent in de top vijf van medaillewinnaars op de Olympische of WK niveau sinds 2000. Zwemmen is de sterkste van deze sporten. Australië is de op één na meest productieve medaillewinnaar in deze sport in de Olympische geschiedenis.
Naast de sportieve activiteiten van de Australiërs zelf heeft Australië ook een aantal Sportieve Top evenementen te bieden.
Daarnaast zijn er ook tal van geweldige wedstrijden te bekijken in Australië van Voetbal, rugby, cricket en golf tot Surfen en zeilen. Maar ook paarden races en Motorsport races kunnen bezocht worden.