Sportief Australië

Het sportieve Australië staat misschien niet boven aan de sportieve uitslagen lijstjes van de meeste Nederlanders. Echter is het land Downunder gezien als een zeer sportief land. Hoewel het door de vele perfecte golven een land van surfers is zijn de Australiërs ook erg sterk in andere sporten. Hieronder een kort overzichtje van de bekendere Australische sporten.

Ongeveer 24% van de Australiërs boven de leeftijd van 15 jaar neemt regelmatig deel aan georganiseerde sportactiviteiten in Australië. Daarnaast heeft het land ook sterke internationale teams in cricket, hockey, korfbal, rugby League en rugby union. In het bijzonder zijn er in elk van deze sporten de afgelopen 25 jaar ten minste tweemaal olympisch of wereldkampioen geworden. Dat was zowel bij de mannen als bij de vrouwen (voor zover van toepassing).
Evenals is Australië sterk in baanwielrennen, roeien en zwemmen. Ze eindigen daarin dan ook consequent in de top vijf van medaillewinnaars op het Olympische of WK niveau sinds 2000. Hierbij is zwemmen verreweg de uitblinker. Als laatste is Australië de op één na meest productieve medaillewinnaar in deze sport in de Olympische geschiedenis.
Naast de sportieve activiteiten van de Australiërs zelf heeft Australië ook een aantal Sportieve Top evenementen te bieden.
In het bijzonder zijn er tal van geweldige wedstrijden te bekijken in Australië van voetbal, rugby, cricket en golf tot surfen en zeilen. Echter is er ook de mogelijkheid om paarden races en motorsport races te bezoeken.