VLIEGEN NAAR AUSTRALIË – HET LAND DOWN UNDER

Vluchten naar Australië

Australië wordt door talloze internationale luchtvaartmaatschappijen aangevlogen. Dat een traject echter aangebodenwordt, betekent nog niet dat het voor ons vanuit Nederland of België een interessante optie is. Het aanbod aan luchtvaartmaatschappijen dat de Nederlandse en Belgische ‘Australië ganger’ bedient is flink, maar nog altijd beperkt. Hierbij een overzicht van de meest gangbare airlines, in alfabetische volgorde.

Cathay Pacific

http://www.cathaypacific.com

Emirates

http://www.emirates.com

Malaysia Airlines

http://www.malaysiaairlines.com

Qantas Airways

http://www.qantas.com.au

Singapore Airlines

http://www.singaporeair.com

Luchthavenbelastingen: Alle landen ter wereld berekenen toeslagen zoals luchthavenbelasting en Security Tax. Alle airlines berekenen brandstoftoeslagen etc. Deze kosten zijn opgenomen in de offerte en in vrijwel alle gevallen vooraf betaald. De uitzondering op deze regel wordt gevormd door een aantal (met name) stopover bestemmingen (zoals bijvoorbeeld Cook Islands en Fiji) waar u ter plaatse Departure Tax dient te betalen. Indien dit het geval is, wijzen wij u hier uiteraard op, zowel in uw offerte als in de reisbescheiden.

Herbevestigen van uw vlucht: Op zich is het herbevestigen van uw terugvlucht niet noodzakelijk, echter, we adviseren onze gasten desalniettemin contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij of in te checken in een speciaal daartoe bestemd systeem (de benodigde inloggegevens leveren we bij boeking). Het kan namelijk altijd gebeuren dat een vluchttijd of schema wijzigt. Indien u de reis bij ons onderbrengt, ontvangt u altijd alle noodzakelijke informatie.

Nieuwe veiligheidsmaatregelen op alle Europese luchthavens: Vanaf 2009 gelden strengere regels voor alle vluchten die vanaf de Europese luchthavens vertrekken.

Het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig is niet toegestaan.

Verboden handbagage

Sommige artikelen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze zijn vermeld in een Lijst Verboden Goederen Handbagage die is opgesteld door de EU. Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren.

Vloeistoffen en Gels: Wilt u uw eigen shampoo meenemen als handbagage? Of heeft u uw lenzenvloeistof nodig in het vliegtuig? Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

Bagagevrijdom: Over het algemeen gelden wereldwijd de volgende regels m.b.t. bagage aan boord: Economy Class: 20 kg; Business Class 30kg; First Class 40 kg per persoon. Voor exacte informatie aangaande bagagelimiet verwijzen we u naar de internetsites van de verschillende airlines. Indien u de reis bij ons onderbrengt, ontvangt u altijd alle noodzakelijke informatie.

Schemawijzigingen: Houdt u er rekening mee dat vliegtijden tot kort voor vertrek gewijzigd kunnen worden, ook al heeft u de tickets al in uw bezit. U ontvangt bij uw reisbescheiden een vluchtschema met daarop de meest actuele vluchttijden. Om te vermijden dat u desondanks uw vlucht mist raden wij u aan tenminste 48 uur voor vertrek uw vluchttijden door de luchtvaartmaatschappij te laten bevestigen. Voor uw gemak hebben we een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen de servicenummers binnen Australië en Nieuw Zeeland bijgevoegd:

  • Air New Zealand ( www.airnewzealand.com ) Australië: 132476 Nieuw Zeeland: 0800-737-000
  • Cathay Pacific ( www.cathaypacific.com ) Australië: 131-747 Nieuw Zeeland:050-8800454
  • Emirates Airlines ( www.emirates.com ) Australië: +61 1300 303 777 Nieuw Zeeland: 050 836 4728
  • Malaysia Airlines ( www.malaysiaairlines.com ) Australië: 1300-655-324 Nieuw Zeeland: 0800-777747
  • Qantas Airways ( www.qantas.com.au ) Australië: 131313 Nieuw Zeeland: 0800-808767
  • Singapore Airlines ( www.singaporeair.com ) Australië: 131011 Nieuw Zeeland: 0800-808909