Nationale Parken

Nationale Parken Australië

De overweldigende natuur in de Nationale Parken van Australië is één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan het land Downunder. Bovendien beschikt Australië over meer dan 500 nationale parken. Daarmee bezit het land over de meeste nationale parken ter wereld. Evenzeer zijn een aantal van de parken ook terug te vinden op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ten slotte was Australië het tweede land ter wereld dat een beschermd natuurgebied opgericht heeft. Dit gebeurde in 1879 nadat Amerika in 1865 het Yosemite National Park opgericht had.

Doordat het vasteland van Australië langdurig afgezonderd was hebben de flora en fauna zich op een unieke manier doen ontwikkelen. Daar staat tegenover dat de natuur goed beschermd moet worden. Hierdoor zijn deze bijzondere natuurgebieden door de overheid benoemd tot nationale parken.

Bezienswaardigheden

De overweldigende natuur van de Nationale Parken van Australië trekken al met al jaarlijks vele toeristen. In het bijzonder heb je de adembenemende rode landschappen in het Uluru-Kata Tjuta National Park of het UNESCO Kakadu National Park met zijn geweldige biodiversiteit.

Bovendien bieden de nationale parken in Australië mogelijkheden voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, watervallen bezichtigen, relaxen op één van de prachtige stranden, wilde dieren spotten of kamperen in de wildernis. Concluderend, de avonturier komt hier wel aan zijn trekken in de prachtige natuur van Downunder. Afgezien van het grote natuuraanbod heeft Australië ook een aanbod aan unieke cultuurschatten van de oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals. De eeuwenoude Aboriginal rotstekeningen zijn voornamelijk te vinden in het Kakadu National Park.

Alle Nationale Parken van Australië zijn compleet verschillend van elkaar en hebben hun eigen unieke landschappen en natuur. Niet alleen zijn er parken die uit tropische regenwouden bestaan maar ook parken met kale steppen en rode woestijn. Laat je echter van te voren goed informeren over de regels van ieder natuurreservaat en eventuele entreeprijzen.

Hieronder vind je meer informatie over een selectie van de ruim 500 Nationale Parken van het land Downunder.

LET OP: Bij diverse Nationale Parken moet je namelijk entree geld voor de toegang betalen. Doordat ieder nationaal park onafhankelijk beheerd is, verschilt het per park hoeveel er betaald moet worden. Voor meer informatie klik hier.