Watarrka (King’s Canyon) National Park

Over het Watarrka National Park

Het Watarrka National Park oftewel King’s Canyon National Park ligt ongeveer 320 km ten zuidwesten van Alice Springs in het Northern Territory. Deze 275 meter diepe kloof staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Australië. In de loop van tijd heeft het water de kloof in de George Gill geslepen. Het park is bereikbaar via de Stuart Highway en de Ernest Gilles Road. In het bijzonder is de spectaculaire King’s Canyon gelegen in het Watarrka National Park. Dit is een plateau met rotskoepels en 100 meter hoge, steile rotswanden. Naast de unieke rotsformaties is de King’s Canyon ook bekend om de bijzondere en unieke vegetatie. Daarnaast zijn er in de grotten Aboriginal rotstekeningen te vinden.

Wandeltochten

Er zijn 2 mogelijkheden om de King’s Canyon te verkennen;

  • De King’s Creek Walk; een 1 uur durende wandeling (1,5 km) door de canyon naar een uitzichtpunt.
  • De King’s Canyon Walk; een zware wandeling over de kam van de canyon. Tijdens deze wandeling leer je de Lost City en de Garden of Eden kennen. Een vermoeiende wandeling langs de rand van de canyon, die echter zeer zeker de moeite waard is! Tijdens deze 4 uur durende wandeling is het absoluut noodzakelijk genoeg water mee te nemen. Aan het eind van de kloof ligt een klein meertje waarin je heerlijk kan opfrissen. Bovendien heb je vanaf een hoger gelegen uitzichtpunt een fantastisch uitzicht over het gebied!

Het Frontier Oasis King’s Canyon en de bijbehorende camping zijn overnachtingsmogelijkheden in de buurt van King’s Canyon. Het park ligt 6 km van de canyon. Een goedkoper alternatief is het caravan park aan het King’s Creek Station, 9 km van het park vandaan.