Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland en de werkwijze van Planet Downunder.

Bluff Signpost New Zealand

Voor het Zuidelijke deel van Australie en voor geheel Nieuw Zeeland is onze winter (oktober t/m maart) de beste reistijd.

In de noordelijke helft van Australië is het echter regentijd in deze periode. Wij raden je dan af de regio Darwin (Kakadu NP, Litchfield, Kimberleys) te bezoeken, omdat de (toegang)wegen overstromen en de mooiste plekjes niet meer te bereiken zijn.

Dezelfde regentijd geldt voor de regio Cairns, maar vaak in mindere mate. Indien je het noorden van Australië in de regentijd bezoekt, dan dien je voorbereid te zijn op hevige regenval.

Wij informeren je graag van te voren!

Wanneer het regentijd is in het noorden van Australië, is het lente en zomer in het zuiden en dus de perfecte reistijd voor dit gebied. Het grootste gedeelte van deze periode gaat gepaard met aangename temperaturen. In het gebied tussen Melbourne en Perth (inclusief de Nullarbor) kan het kwik oplopen tot ruim boven de 40°C.

Het midden van Australië, met het Red Centre als het kloppende hart, kent het hele jaar door een droog en warm klimaat, waarbij de temperatuur overdag boven de 20°C komt. In de winter (de Nederlandse zomer) zijn de nachten kouder; de temperatuur komt tot vlak boven het nulpunt.

De veiligste, snelste en meest voor de hand liggende manier is per vliegtuig. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland aan. Elke maatschappij heeft haar eigen overstapplaatsen, vluchtschema’s en aanvliegroutes. Aan de hand van jouw wensen, selecteren wij voor jou de beste opties.

De beste en snelste manier is om te werken met binnenlandse vluchten. Binnenlandse vluchten worden tegen scherpe tarieven aangeboden. Stel dat je 4 weken in Australië wilt verblijven en Sydney, The Red Centre (Ayers Rock en Kings Canyon) en The Great Ocean Road (tussen Adelaide en Melbourne) wilt bezoeken. Dit is geen probleem indien je gebruik maakt van de goed georganiseerde binnenlandse vluchten tussen deze bestemmingen. Zie voor een impressie de voorbeeldreis ‘Veelzijdig en kleurrijk Australië’ op deze website.

Hoe eerder je boekt, hoe beter. Voordelige vliegtuigstoelen gaan er immers als eerste uit.

Indien er voldoende beschikbaarheid is, kunnen de luchtvaartmaatschappijen en verhuurbedrijven hun diensten tegen speciale tarieven aanbieden. Wanneer jouw reis in de periode oktober – februari gaat plaats vinden, adviseren wij je zo vroeg mogelijk te boeken. Je hebt vast weleens gehoord dat weekendvluchten duurder zijn dan vluchten doordeweeks. Dit is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen absoluut niet het geval. Wel is het zo dat weekendvluchten populair zijn, met als gevolg dat deze sneller vol raken en daarmee duurder worden. Maar dat is dus een gevolg van beschikbaarheid en niet een regel.

Een stop over is letterlijk een verblijf (een overnachting) op de plaats van overstap. Op alle Europese vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland zal minimaal één tussenlanding en/of één overstap plaats vinden. Je kunt ervoor kiezen in deze overstapplaats te verblijven, dat heet dan een stop over.

De meest gebruikelijke stop over plaatsen op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland zijn Singapore, Hong Kong en Kuala Lumpur, maar ook Bangkok, Dubai, Beijing, Shanghai en nog veel meer. Nieuw Zeeland wordt ook via de Verenigde Staten aangevlogen, met tussenstops in Los Angeles en San Francisco. Tevens zijn er combinatiemogelijkheden met strandbestemmingen zoals Bali, Langkawi, Penang, Fiji, de Cook eilanden, Frans Polynesië (Tahiti, Bora Bora), Hawaii etc. Je kunt zelf bepalen of je een stop over wilt maken. Als je de mogelijkheid hebt, dan is het zeker het overwegen waard!

Wanneer je per camper reist, ga je jouw vakantie anders beleven dan wanneer je per auto reist.

 Australië en Nieuw-Zeeland zijn bijzonder vriendelijke landen voor een individuele reis per voertuig. Veel mensen hebben een voorkeur voor het huren van een auto, omdat deze per dag minder kost dan een camper. Echter, de kosten voor het levensonderhoud ter plaatse liggen bij het reizen per camper aanzienlijk lager. Maak dan ook nooit jouw keuze aan de hand van kosten, want dan maak je waarschijnlijk de verkeerde keuze. Laat je liever goed informeren.

Wij kijken graag, samen met jou, naar de mogelijkheden die het beste bij jouw wensen en budget passen. Je kunt bij ons terecht voor jouw Australië camper, jouw Australië auto, jouw Nieuw-Zeeland camper en jouw Nieuw-Zeeland auto.

Voor alle reizen naar Australië heb je een visum nodig. Als je jouw reis inclusief vluchten bij PLANET DOWNUNDER boekt, ontvang je jouw visum (voor een verblijf van maximaal 3 maanden) geheel gratis bij jouw reisdocumenten. Voor een reis naar Nieuw-Zeeland en de Pacific heb je geen visum nodig.

Bij vertrek uit Australië of Nieuw-Zeeland dient jouw paspoort nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Indien je tijdens jouw reis een stop over in Azië maakt, dan dient jouw paspoort na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Dit is onder andere van toepassing op de Nederlandse nationaliteit.

Inderdaad, voor het zuiden van Australie en voor geheel Nieuw-Zeeland geldt dat het winter is tijdens onze zomer. De seizoen bepaling van vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland staat hier echter los van. Zowel de vluchtprijzen als de beschikbaarheid hangen te allen tijde af van vraag en aanbod.

In de meeste gevallen is dit niet nodig. PLANET DOWNUNDER adviseert echter om altijd jouw vluchten te herbevestigen, aangezien je zo op de hoogte kunt worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema. Uiteraard ontvang je bij jouw reisdocumenten de betreffende telefoonnummers van de plaatselijke vluchtmaatschappijen.

Wij stellen al onze reizen op maat samen uit losse onderdelen. Vanwege de individuele aard van het reizen naar Australië en het reizen naar Nieuw-Zeeland, hebben wij geen voorraad op deze bouwstenen. Onze prijzen zijn daarom afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van boeken. Uiteraard is onze ‘vanaf’ prijs gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven, huurprijzen. Aan de hand van de door jouw gewenste reisperiode kunnen wij je een exact advies uitbrengen, gebaseerd op de beschikbare mogelijkheden en de van toepassing zijnde seizoenen.

Voor informatie over (aan)betalen en de overige boekingsvoorwaarden, zie onze voorwaarden. Dit houdt in dat je bij ontvangst van de boekingsbevestiging een aanbetaling doet ter hoogte van 15% van de totale reissom.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek dien je het restbedrag te voldoen. In sommige gevallen kunnen deze regels afwijken, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van speciale actie vluchttarieven. Zo zijn er het hele jaar door speciale vlucht tarieven waarmee je flink geld kunt besparen. Deze tickets dienen vaak direct bij boeking te worden afgegeven. In dat geval dien je de standaard 15% aanbetaling aan te vullen met het totale bedrag dat op de vluchten van toepassing is. Uiteraard informeren wij je hierover bij de boeking.

Heb je het antwoord op jouw vraag/vragen nog niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Contact