HIeronder vind u antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland en de werkwijze van Planet Downunder.

Bluff Signpost New Zealand

Wat zijn de beste seizoenen om naar Australië of Nieuw-Zeeland te reizen

Voor het Zuidelijke deel van Australie en voor geheel Nieuw Zeeland is onze winter (oktober t/m maart) de beste reistijd.

In de noordelijke helft van Australië is het echter regentijd in deze periode. Wij raden u dan af de regio Darwin (Kakadu NP, Litchfield, Kimberleys) te bezoeken, omdat de (toegangs)wegen overstromen en de mooiste plekjes niet meer te bereiken zijn.

Dezelfde regentijd geldt voor de regio Cairns, maar vaak in mindere mate. Indien u het noorden van Australië in de regentijd bezoekt, dan dient u voorbereid te zijn op hevige regenval.

Wij informeren u graag van te voren!

Wanneer het regentijd is in het noorden van Australië, is het lente en zomer in het zuiden en dus de perfecte reistijd voor dit gebied. Het grootste gedeelte van deze periode gaat gepaard met aangename temperaturen. In het gebied tussen Melbourne en Perth (inclusief de Nullarbor) kan het kwik oplopen tot ruim boven de 40°C.

Het midden van Australië, met het Red Centre als het kloppende hart, kent het hele jaar door een droog en warm klimaat, waarbij de temperatuur overdag boven de 20°C komt. In de winter (de Nederlandse zomer) zijn de nachten kouder; de temperatuur komt tot vlak boven het nulpunt.

Wat is de beste manier om naar Australië of Nieuw-Zeeland te reizen

De veiligste, snelste en meest voor de hand liggende manier is per vliegtuig. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland aan. Elke maatschappij heeft haar eigen overstapplaatsen, vluchtschema’s en aanvliegroutes. Aan de hand van uw wensen, selecteren wij voor u de beste opties.

Hoe kan ik, ondanks de grote afstanden, zoveel mogelijk van Australië zien?

De beste en snelste manier is om te werken met binnenlandse vluchten. Binnenlandse vluchten worden tegen scherpe tarieven aangeboden. Stel dat u 4 weken in Australië wilt verblijven en Sydney, The Red Centre (Ayers Rock en Kings Canyon) en The Great Ocean Road (tussen Adelaide en Melbourne) wilt bezoeken. Dit is geen probleem indien u gebruik maakt van de goed georganiseerde binnenlandse vluchten tussen deze bestemmingen. Zie voor een impressie de voorbeeldreis ‘Veelzijdig en kleurrijk Australië’ op deze website.

Wanneer kan ik het beste mijn ticket naar Australië en/of Nieuw-Zeeland boeken?

Hoe eerder u boekt, hoe beter. Voordelige vliegtuigstoelen gaan er immers als eerste uit.

Indien er voldoende beschikbaarheid is, kunnen de luchtvaartmaatschappijen en verhuurbedrijven hun diensten tegen speciale tarieven aanbieden. Wanneer uw reis in de periode oktober – februari gaat plaats vinden, adviseren wij u zo vroeg mogelijk te boeken. U heeft vast weleens gehoord dat weekendvluchten duurder zijn dan vluchten doordeweeks. Dit is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen absoluut niet het geval. Wel is het zo dat weekendvluchten populair zijn, met als gevolg dat deze sneller vol raken en daarmee duurder worden. Maar dat is dus een gevolg van beschikbaarheid en niet een  regel.

Wat is een stop over? Zal ik een stop over inplannen?

Een stopover is letterlijk een verblijf (een overnachting) op de plaats van overstap. Op alle Europese vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland zal minimaal één tussenlanding en/of één overstap plaats vinden. U kunt ervoor kiezen in deze overstapplaats te verblijven, dat heet dan een stopover.

Waar kan ik een stop over maken?

De meest gebruikelijke stop over plaatsen op weg naar Australië en Nieuw-Zeeland zijn Singapore, Hong Kong en Kuala Lumpur, maar ook Bangkok, Dubai, Beijing, Shanghai en nog veel meer. Nieuw Zeeland wordt ook via de Verenigde Staten aangevlogen, met tussenstops in Los Angeles en San Francisco. Tevens zijn er combinatiemogelijkheden met strandbestemmingen zoals Bali, Langkawi, Penang, Fiji, de Cook eilanden, Frans Polynesië (Tahiti, Bora Bora), Hawaii etc. U kunt zelf bepalen of u een stop over wilt maken. Als u de mogelijkheid heeft, dan is het zeker het overwegen waard!

Kan ik beter per auto of camper reizen?

Wanneer u per camper reist, zult u uw vakantie anders beleven dan wanneer u per auto reist.

 Australië en Nieuw-Zeeland zijn bijzonder vriendelijke landen voor een individuele reis per voertuig. Veel mensen hebben een voorkeur voor het huren van een auto, omdat deze per dag minder kost dan een camper. Echter, de kosten voor het levensonderhoud ter plaatse liggen bij het reizen per camper aanzienlijk lager. Maak dan ook nooit uw keuze aan de hand van kosten, want dan maakt u waarschijnlijk de verkeerde keuze. Laat u liever goed informeren.

Wij kijken graag, samen met u, naar de mogelijkheden die het beste bij uw wensen en budget passen. U kunt bij ons terecht voor uw Australie camper, uw Australië auto, uw Nieuw-Zeeland camper en uw NieuwZeeland auto.

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland?

Voor alle reizen naar Australië heeft u een visum nodig. Als u uw reis inclusief vluchten bij PLANET DOWNUNDER boekt, ontvangt u uw visum (voor een verblijf van maximaal 3 maanden) geheel gratis bij uw reisdocumenten. Voor een reis naar Nieuw-Zeeland en de Pacific heeft u geen visum nodig.

Hoe lang dient mijn paspoort nog geldig te zijn als ik naar Australië en/of Nieuw-Zeeland reis?

Bij vertrek uit Australië of Nieuw-Zeeland dient uw paspoort nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Indien u tijdens uw reis een stop over in Azië maakt, dan dient uw paspoort na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Dit is onder andere van toepassing op de Nederlandse nationaliteit.

Tijdens onze zomer is het toch winter in Australië en Nieuw-Zeeland? Waarom is het dan toch hoogseizoen qua vluchten?

Inderdaad, voor het zuiden van Australie en voor geheel NieuwZeeland geldt dat het winter is tijdens onze zomer. De seizoensbepaling van vluchten naar Australië en vluchten naar Nieuw-Zeeland staat hier echter los van. Zowel de vluchtprijzen als de beschikbaarheid hangen te allen tijde af van vraag en aanbod.

Dien ik mijn vluchten te herbevestigen?

In de meeste gevallen is dit niet nodig. PLANET DOWNUNDER adviseert echter om altijd uw vluchten te herbevestigen, aangezien u zo op de hoogte kunt worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema. Uiteraard ontvangt u bij uw reisdocumenten de betreffende telefoonnummers van de plaatselijke vluchtmaatschappijen.

Waarom staat er een ‘vanaf’ prijs bij de aangeboden reizen op deze website?

Wij stellen al onze reizen op maat samen uit losse onderdelen. Vanwege de individuele aard van het reizen naar Australië en het reizen naar Nieuw-Zeeland, hebben wij geen voorraad op deze bouwstenen. Onze prijzen zijn daarom afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van boeken. Uiteraard is onze ‘vanaf’ prijs gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven, huurprijzen. Aan de hand van de door uw gewenste reisperiode kunnen wij u een exact advies uitbrengen, gebaseerd op de beschikbare mogelijkheden en de van toepassing zijnde seizoenen.

Hoe vindt de betaling plaats?

Voor informatie over (aan)betalen en de overige boekingsvoorwaarden, zie onze voorwaarden. Dit houdt in dat u bij ontvangst van de boekingsbevestiging een aanbetaling doet ter hoogte van 15% van de totale reissom.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient u het restbedrag te voldoen. In sommige gevallen kunnen deze regels afwijken, bijvoorbeeld als u gebruik maakt van speciale actie vluchttarieven. Zo zijn er het hele jaar door speciale vlucht tarieven waarmee u flink geld kunt besparen. Deze tickets dienen vaak direct bij boeking te worden afgegeven. In dat geval dient u de standaard 15% aanbetaling aan te vullen met het totale bedrag dat op de vluchten van toepassing is. Uiteraard informeren wij u hierover bij de boeking.

Heeft u het antwoord op uw vraag/vragen nog niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Contact