Bepaal zelf uw route, neem de tijd of rij lekker door. Onderweg een picknick? of liever die Diner langs de kant van de weg? Met een huur auto of camper bent u van niemand afhankelijk. In een land als Australië geeft dit een geweldig gevoel!

Je eigen ‘roadtrip Downunder’

wilt u een geweldig reis maken met een auto of camper? Wij kunnen u helpen met de mooiste (en vooral meest praktische) route. Dwars door de outback met prachtige slaap plekken in Hostels, of lekker simpel in een tent. Bent u met de camper op pad is een slaapplek minder relevant, die heeft u immers gewoon mee. Toch Kunnen wij dankzij onze eigen ervaring ook dan een hoop mooie plekjes aanwijzen om de nacht door te brengen.

Zoals altijd zijn er natuurlijk wel regels aan het rijden in Australië.We hebben de belangrijkste verkeersregels onder aan deze pagina op een rijtje gezet. Onder andere die voor inhalen, voorrang en de maximumsnelheid.

Australië is een ideaal land om met een huurauto te verkennen. Het land en de wegen zijn veilig en je reist door een land met schitterende landschappen en zoals eerder genoemd kunt je stoppen waar je zelf wilt bij de vele bezienswaardigheden en mooie plekken onderweg. Wij hebben vaker een auto gehuurd in Australië en kunnen dus een aantal zaken uit ervaring met je delen. Dit is specifiek waar je op kunt letten bij een auto huren in Australië

Een auto huren in Australië tips:

Huurauto en de Australische zandwegen

Let op: een gewone personenauto’s (2WD) is niet verzekerd op onverharde wegen, alleen op de asfalt en verharde wegen! Ze doen niet moeilijk over een klein “goed onderhouden” stukje naar je onderkomen. Maar als je echt de outback in wilt gaan dan heb je een wat duurdere 4×4 nodig! Afhankelijk van de gekozen route die je wilt gaan rijden is het kiezen voor de juiste auto erg belangrijk.

Rijbewijs in Australië

In Australië is het huren van een auto geen enkel probleem er zijn verschillende aanbieders die we in Nederland en Belgie ook kennen. Wat wel goed is om te weten, is dat het rijbewijs uit Nederland En Belgie niet direct geldig is. Je zult naast je eigen rijbewijs ook een internationaal rijbewijs moeten overleggen. Wilt u weten hoe u deze kunt aanvragen? Klik dan hier om naar de ANWB pagina te gaan voor het internationale rijbewijs. 

Creditcard

U heeft ook een creditcard nodig op naam van de bestuurder. Vaak wordt de borgsom hier mee voldaan. En je ziet ook dat steeds meer steden zoals Melbourne, Sydney e.d. met toll wegen werken. Via een ingebouwd systeem in de auto wordt deze toll betaald en weer via je creditcard verrekend. Maar ook de kosten voor verwerking van onbetaalde tolwegen, snelheids- en parkeerovertredingen worden belast via de creditcard.

Algemene voorwaarden.

Het is aan te raden dat je voor vertrek goed de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij doorneemt. Hierin staat vaak een aantal wegen waar u niet mag rijden met een 2wd. Rijdt u wel over deze wegen, dan bent u niet verzekerd.

Navigatie

Net als bij ons worden navigatie systemen massaal vervangen door onze telefoons. In Australië is dit niet anders. Wat de huurauto’s dus vaak niet standaard hebben is navigatie. Deze kunt u vaak wel apart huren bij de verhuurmaatschappij. Maar onze ervaring is dat er genoeg apps beschikbaar zijn die deze service voor u kunnen bieden. En met de mogelijkheid van de offline functie download u in Nederland alvast de Kaart, zodat uw internet verbruik niet onnodig hoog is. (De kaarten van Maps.me en Google Maps download u vooraf, zodat u deze in Australië offline kunt gebruiken)

Verkeersregels in Australië

Rijden onder invloed

  • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.
  • Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.

Mobiele telefoon

  • In alle staten is het bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Let op: het is ook verboden een telefoon vast te houden als het voertuig stil staat, maar niet is geparkeerd (bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of in een file). Bestuurders mogen de telefoon alleen in de hand houden en gebruiken als hun voertuig is geparkeerd.
  • Handsfree bellen is alleen toegestaan voor ervaren bestuurders onder bepaalde omstandigheden, afhankelijk van de wetgeving van de staat.
  • Ook appen, sms’en of het anderszins bedienen van mobiele telefoons is in de meeste staten verboden.

Basisverkeersregels

  • Bestuurders moeten links rijden en rechts inhalen.