Kosciuszko National Park

Over Kosciuszko National Park

Het Kosciuszko National Park is met een oppervlakte van 6.900 km2 het grootste nationale park van Australië. Het park begint ten westen van het Australian Capital Territory en strekt zich uit tot aan de grens met Victoria. In het bijzonder kenmerkt het gebied zich door de druipsteengrotten en natuurlijke meren. Daarnaast is het een skiparadijs in de winter en een afwisselend natuurpark in de zomer. In het park liggen diverse kleine plaatsen waar je kan overnachten. Denk hierbij aan een camping direct aan een meer of in een hotel aan de voet van een berg. Als laatste, de entree per auto bedraagt ongeveer 15 AUD.

Deze regio is hét wintersportgebied van Australië! De Australische alpen met Mount Kosciuszko (2228m) zijn met recht het sneeuw-zekerste gebied van het continent. Tevens is Mount Kosciuszko de hoogste berg van Australië. Zowel tijdens de zomer als ook in de winter bezoeken vele mensen graag deze regio. In de zomertijd kunnen er lange wandelingen gemaakt worden of kan je op forel vissen in de vele meren en rivieren. Wie dit gebergte in de winter (juni-oktober) per auto wil bereiken, moet zeker sneeuwkettingen bij zich hebben.

Jindabyne

Gelegen aan het gelijknamige meer dient deze over 1.800 inwoners beschikkende stad in het Kosciuszko National Park als paradijs in de wintersportregio. Door de omvang van de stad zijn er hier een groot aantal hotels en appartementen complexen te vinden in verschillende prijsklassen.

Mt. Selwyn

Tevens in het Kosciuszko National Park gelegen skigebied is het Selwyn resort. Daarnaast is het de meest noordelijke wintersportplaats van de Snowy regio. Mt. Selwyn ligt enkele kilometers ten westen van Kiandra in het Alpine National Park. Er zijn hier een aantal liften, maar helaas is het niet mogelijk om hier te overnachten. Bovendien is het kleine resort een ideaal familie ski- en snowboard gebied. Echter kunnen de pistes voor professionele wintersporters een beetje te eenvoudig zijn.