Australian Capital Territory

Australian Capital Territory is de thuisbasis van de Australische hoofdstad Canberra. Deze staat is de perfecte uitvalsbasis voor verwennerij en avontuur. Onder andere komt dit door de gunstige ligging tussen Sydney en Melbourne. Daarnaast heeft het Australian Capital Territory een meervoud aan galerijen, musea en een reeks schitterende nationale parken.

Hoofdstad

Canberra ligt op 309 km ten westen van Sydney en op 659 km ten noordoosten van Melbourne. De hoofdstad werd in 1911 opgericht, na een lange strijd tussen Sydney en Melbourne. Deze strijd ging over het recht om hoofdstad van Australië te worden. Omdat ze er niet uitkwamen is de keuze gemaakt om Canberra te stichten.

De stad is opgericht in 1912 volgens een plan van de Amerikaanse architect Walter Burley Griffin uit Chigago. Het is dan ook niet vreemd dat we hier tegenwoordig kaarsrechte en brede straten terug vinden. Zodoende kon het parlement op 9 mei 1927 voor het eerst zitting houden in de hoofdstad. Daarnaast werd het huidige parlementsgebouw in 1988 door Queen Elisabeth ll geopend. Ga hier een kijkje nemen in de ambassade wijk. De ambassades ontworpen in de stijl van het land dat ze vertegenwoordigen.