New South Wales

New South Wales is de oudste staat van Australië. In deze staat wonen de meeste mensen en vinden we de bekendste stad van Australië, Sydney. Uiteraard komen de bezoekers niet alleen om het Opera House en de Harbour Bridge te bekijken. Want het mooie achterland dat zich uitstrekt tot Broken Hill biedt schitterende natuur. Zoals de Blue Mountains en de hoge bergen van het Kosciusko National Park.

In deze staat heb je te maken met een gematigd zeeklimaat. De vier seizoenen zijn duidelijk te onderscheiden in New South Wales. Gedurende de lente en herfst kan er aardig wat regen vallen. De zomers zijn voor de Australische begrippen koud, met een gemiddelde temperatuur die niet boven de 30 graden komt. In de wat hoger gelegen gebieden kan het in de zomermaanden ook vriezen.

Bezienswaardigheden in New South Wales

Sydney

In New South Wales is de hoofdstad met 4 miljoen inwoners Sydney. Sydney Harbour en The Rocks vormen het historische deel van de stad, Darling Harbour vertegenwoordigt het moderne Sydney. Het is bijna niet te geloven maar verspreid over Sydney zijn er maar liefst 30 stranden te vinden.

Blue Mountains

Een 247.000 ha. groot nationaal park met dichte eucalyptusbossen, zandsteen klippen, kloven en vele watervallen.

Broken Hill

Voormalige goudzoekersstad op 1.165 km ten westen van Sydney. Hier wordt het leven van toen door een theatergroep nagespeeld.