Queensland

De staat Queensland is gelegen in het noordoosten van Australië. Queensland staat bekend om haar schitterende witte zandstranden en de azuurblauwe Coral Sea een echt paradijs voor surfers. Samengevat bestaat Queensland uit tropisch regenwoud, de outback in het achterland, het kleurrijke Great Barrier Reef, levendige steden, een ontspannen levensstijl en avontuur. Ten slotte is Queensland, ook wel de ‘Sunshine State’ één van de meest geliefde bestemmingen in Australië.

De hoofdstad en grootste stad van de staat Queensland is Brisbane, gelegen aan de Brisbane River. Daarnaast vind je in Brisbane historische gebouwen maar ook veel moderne gebouwen. Kortom, het is een levendige stad met moderne hoogbouw en uitgestrekte buitenwijken. Ten oosten van de stad ligt Moreton Bay, wat is omgeven door tal van zandeilanden. Wanneer je in de avond een bezoekje brengt aan Moreton Island heb je kans om dolfijnen te zien.

In Queensland heb je te maken met een tropisch klimaat. Vooral in het noordelijke kustgebied vind je het tropisch regenwoud. In deze staat heb je constant te maken met een warme temperaturen. Niet alleen in de zomermaanden maar ook in de wintermaanden kan het overdag boven de 20 graden zijn. Hierdoor voelt het al snel vochtig en klam. Echter moet je van de periode januari tot en met april rekening houden met de regentijd. Daardoor kan het flink stormen en regenen in die periode.

Bezienswaardigheden in Queensland

Great Barrier Reef

Met een lengte van meer dan 2.000 km het grootste koraalrif ter wereld. Hier vindt u meer dan 2.000 verschillende soorten dieren en kunt u uitstekend duiken, snorkelen en zeilen.

Wet Tropic of Queensland

Een schitterend gebied met tropisch regenwoud. Het omvat Cape Tribulation, Daintree National Park en het Wooroonooran National Park.

Fraser Island

Het grootste zandeiland ter wereld met een schitterende natuurlijke afwisseling. Van augustus t/m oktober trekken hier bultrugwalvissen langs de kust.

Cape York

Een schitterend schiereiland, begroeid met regenwoud. Dé bestemming voor een 4WD avontuur.

Stranden

De regio rondom Cairns, de Whitsunday Archipel, de Sunshine en Gold Coast bieden de beste mogelijkheden voor een strandvakantie en diverse watersporten.

Lammington National Park

Een uitgestrekt regenwoud en een prachtige junglegebied

Carnarvon Gorge

Een diepe kloof, gelegen in het Carnarvon National Park