South Australia

South Australia is de droogste staat van Australië, ook wel bekend om de uitstekende wijnen uit de Barossa- en Clare Valley. Niet alleen heeft South Australia als hoofdstad het verfijnde Adelaide maar ook wijngaarden van wereldklasse. Daarnaast is het afwisselende landschap een uitblinker. Het landschap bestaat veelal uit dramatisch droog tot semi-droog land. Echter bezit de zuidelijke rand over goed bewaterde en vruchtbare gebieden. Zodoende woont het grotendeel van de bevolking ook in het vruchtbare gebied.

Bezienswaardigheden in South Australia

Adelaide

Met 1,5 miljoen inwoners is Adelaide de metropool van het zuiden. Daarnaast is het een cultureel centrum voor kunstliefhebbers. Ga eropuit in de stad en bezoek de National Wine Gallery, musea, een universiteit, de bibliotheek en uiteraard de vele uitgaansgelegenheden. Omdat de stad pas 110 jaar oud is zal je nauwelijks historische gebouwen terugvinden in Adelaide.

Coober Pedy

Één van de meest afgelegen plekken op aarde is het mijnstadje Coober Pedy. Samengevat, deze stad bezit over 3.500 inwoners en is tevens één van de heetste plekken op aarde. Het kan in Coober Pedy overdag soms warmer zijn dan 45 graden. Al met al ontdekten ze hier in 1915 voor het eerst opaal, kostbare halfedelstenen. Sindsdien zijn in dit gebied zo’n 95% van alle opalen gevonden. Ten slotte ziet het landschap door alle mijnbouwactiviteit er enorm bizar uit. Ten slotte, het leven hier speelt zich grotendeels af onder de grond.

Flinders Range National Park

Het middelpunt van de Flinders Ranges is Wilpena Pound, een gigantisch ‘amfitheater’ dat ooit ontstaan is door vulkanisme. De Flinders strekken zich uit over een lengte van 800 km van Port Augusta in noordoostelijke richting.

Barossa Valley

De Barossa Valley is wellicht het meest bekende wijnbouwgebied van Australië. Het gebied bezit over een oppervlakte van 70 km2 met meer dan 50 verschillende wijngaarden.