Western Australia

Western Australia heeft als bijnaam ‘The Road Trip State’ en bestaat grotendeels uit woestijngebied. Bijvoorbeeld de Great Sandy Desert in het noorden, de Little Sandy Desert en Gibson Desert in het midden en de Great Victoria Desert in het zuidoosten van Western Australia.

De staat Western Australia is niet alleen de woestijn staat maar eveneens de grootste staat van Australië. Desondanks wonen er slechts 1.8 miljoen mensen waarvan de meeste in de hoofdstad Perth. Immers is Perth de thuisbasis van een levendige bar cultuur en adembenemende stranden. Daarnaast ligt net voor de kust van Perth het Rottnest Island. Onder andere is dit de thuisbasis van de quokka, een klein buideldier die lijkt te glimlachen. Ook vind je in Western Australia de befaamde Margaret River-wijnregio, de romantische outback-strandstad Broome en het UNESCO werelderfgoed Ningaloo Reef. Bij het Ningaloo Reef kun je met walvishaaien zwemmen.

Bezienswaardigheden in Western Australia

Wave Rock

De Wave Rock is gelegen bij Hyden op zo’n 350 km van Perth. Deze iconische rots ziet eruit als een versteende oceaangolf en is ontstaan door miljoenen jaren van erosie door wind en water. De rots van 15 meter hoog en 110 meter lang is één van de bekendste natuurverschijnselen van Australië.

Ningaloo Reef

Het Ningaloo Reef is 260 km lang en 35 km breed. Het vormt een maritiem national park en loopt van Amherst Point bij Coral Bay tot aan het noorden van Cape Range. Omdat het rif op sommige plaatsen niet meer dan 100 meter van het strand ligt, kunnen ook ongeoefende snorkelaars / zwemmers genieten van de 220 verschillende soorten koraal. Bovendien komen hier ook nog eens 500 verschillende soorten vissen voor en ook dolfijnen, zeekoeien, roggen en haaien leven in het gebied.

Pinnacles

De Pinnacles is één van de meest intrigerende landschappen van Australië. Kortom, de Pinnacles zijn steenzuilen van zo’n 5 meter die oprijzen uit een gele zandbodem. Dit indrukwekkende schouwspel is te vinden in het Nambung National Park. Dit park ligt direct aan de kust, 250 km ten noorden van Perth in de staat Western Australia.

Monkey Mia

Dagelijks verschijnen hier dolfijnen aan het strand die onder begeleiding van rangers kunnen worden gevoerd.

Van maart tot juni trekt de walvishaai lang het rif. De walvishaai kan een lengte van 18 meter en een gewicht van 18 ton hebben en is daarmee de grootste vis ter wereld. Deze gemoedelijke gigant laat zich door duikers niet afschrikken en je kunt dus ook makkelijk een excursie boeken om deze reus van dichtbij te bekijken. Van juni t/m oktober komen dan ook nog eens ‘normale’ walvissen zoals de bultrug in het gebied voor.

Tussen oktober en februari heb je in Western Australia de kans om de ondertussen zeldzaam geworden zeeschildpad te spotten.