Best of both Worlds, Nieuw-Zeeland per auto en camper

Onze favoriet

Er is geen vraag die ons vaker gesteld wordt dan ‘zullen we per auto of camper reizen?’. En terecht, het succes van je reis zal in grote mate bepaald worden door deze keuze. Beide opties hebben zo hun eigen plussen en minnen en wij zullen dan ook altijd adviseren om te kiezen voor de beleving die het meest aanspreekt. Maar waarom kiezen? Aangezien een reis per auto écht een andere reis is dan die per camper, zeggen wij waarom niet allebei? Vandaar ook de naam van deze reis je ontdek namelijk de Best of Both Worlds.

Onze favoriete manier is een combinatie van auto en camper. Het Noordeiland doen we in dit geval per auto, omdat hier meer bewoonde wereld te vinden is. Meer leuke B&B’s en lodges, meer dorpjes en stadjes om een hapje te eten. Op het Zuideiland komen we veel minder mogelijkheden tegen en dan is het handig om zelfvoorzienend te zijn. Kortom het ene eiland leent zich sowieso al beter voor de ene optie dan het andere eiland en daarmee heeft u het beste van beide werelden!

Je rijdt met een auto van Auckland naar Wellington, waar je het voertuig inlevert voordat je de oversteek maakt naar het Zuideiland. Hier stap je in je camper en kun je een compleet rondje over het Zuideiland rijden.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Aankomst Auckland
  Vandaag kom je waarschijnlijk na een intercontinentale reis aan. We adviseren dan ook om even niets te plannen, zodat je rustig kunt bijkomen. Overnachting Auckland.
  (Tip: Verblijf je liever niet in de stad, dan kun je ook in één van de buitengebieden van grootstedelijk Auckland verblijven, we hebben een aantal mooie suggesties voor ieder budget. Dit houdt dan wel in dat je onmiddellijk na de aankomst in Auckland in een auto zou moeten stappen).

 • Dag 2

  Dag 2: Verken Auckland
  De (natuurlijke) haven Auckland, ook wel bekend als de City of Sails, kent dankzij haar rijke geschiedenis van handel een veelzijdig cultureel leven en een rijke bevolkingsmix. Er is voldoende te zien en doen in de stad en daarnaast wordt de stad omgeven door een prachtig landschap. Overnachting Auckland. 

 • Dag 3

  Dag 3: Auckland-Hokianga  (270 KM)
  Rijd langs beide kusten van Nieuw-Zeeland’s warmste regio en ontdek mooie stranden en een fantastische natuur. Geniet van de surfplaatsen op weg naar noorden en van de karaktervolle dorpen langs de kust. Je doel van vandaag is de baai van Hokianga, een prachtige locatie op steenworp afstand van Waipoua Forest, waar je onder begeleiding van een Maori gids een bezoek brengt aan een aantal van de grootste kauri bomen van Nieuw-Zeeland (inbegrepen).

 • Dag 4

  Dag 4: Hokianga-Paihia  (80 KM)
  Je zou vandaag de snelle weg naar door de binnenlanden naar Paihia kunnen nemen. Wij adviseren echter om eerst noordwaarts te rijden tot Cape Reinga, het op 1 na meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland waar de Tasman Zee en de Grote Oceaan van elkaar gescheiden worden. Hier staat de iconische vuurtoren van Reinga. Ook een bezoek aan het bekende Ninety Mile Beach is de moeite meer dan waard. Overnachting in Paihia.

 • Dag 5

  Dag 5: Verken de Bay of Islands
  Paihia kun je zien als de hoofdstad van de Bay of Islands, een subtropisch gebied met meer dan 150 eilanden voor de kust. Maak een cruise naar de buiteneilanden of neem een veerboot naar Russell, een gezellig dorp met een turbulente geschiedenis, dat de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland was. Ook is het Treaty House in Waitangi makkelijk te bereiken vanuit Paihia. Hier werd op 6 februari 1840 een contract tussen Nieuw-Zeeland (Maori’s) en Engeland ondertekend, wat van Waitangi de geboorteplaats van de hele natie maakt. Overnachting Paihia.

 • Dag 6

  Dag 6: Paihia – Coromandel  (400 KM) 
  Vandaag staat een redelijk lang traject op het programma. Er zijn twee mogelijkheden om van Auckland naar Coromandel te reizen. De snelle route is via de motorway langs Bombay Hills naar Thames. En dan is er de scenic route over het platteland naar Clevedon en verder naar Thames. Overnachting Coromandel.

 • Dag 7

  Dag 7: Verken de Coromandel Peninsula
  De stad Coromandel is een voormalige goudmijn- en houtindustrie stad. Tegenwoordig is het een paradijs voor artiesten en kunstenaars. Coromandel heeft nog veel goed onderhouden gebouwen in de Victoriaanse stijl en een interessant museum. Vanaf hier kunt u makkelijk de top van het schiereiland bezoeken, Colville, Port Jackson, Port Charles of Kennedy Bay. Deze plaatsen staan bekend om hun ongerepte schoonheid. Wij willen je er wel op attenderen, dat de wegen in deze regio niet altijd even goed zijn, dus houdt u er rekening mee dat de rit iets langer  duurt. Bij Hot Water Beach komen warmwaterbronnen voor in het zand. Bij eb kun je hier je eigen ‘spa’ graven.

 • Dag 8

  Dag 8: Coromandel – Whakatane  (260 KM)
  Volg de Pacific Coast Highway zuidwaarts richting Whakatane, het hart van de Bay of Plenty en toegangspoort tot het vulkanische White Island. Overnachting Whakatane.

 • Dag 9

  Dag 9: Bezoek White Island
  White Island is met een veerboot of met een helikopter te bereiken. White Island is tussen de 100.000 en 200.000 jaar oud, ligt ongeveer 50 kilometer voor de kust en is de enige actieve vulkaan in Nieuw-Zeeland. Een bezoek meer dan waard en wij hebben deze dan ook inbegrepen. Overnachting Whakatane.

 • Dag 10

  Dag 10: Whakatane – Taupo  (220 KM)
  De rit neemt je nu weer mee de binnenlanden in. In het hart van het Noordeiland ligt een prachtige regio waar Lake Taupo en de vulkaan Ruapehu (Tongariro) om de aandacht strijden. Wij verblijven deze nacht in de regio van Lake Taupo

 • Dag 11

  Dag 11: Verken Taupo
  Het gebied rond Lake Taupo behoort tot de populairste vakantiegebieden van Nieuw-Zeeland. Dit is mede te danken aan alle mogelijkheden tot vertier op en rond het water, maar zeker ook om de natuurlijkverschijnselen zoals de bekende Huka Falls en het geothermische veld Craters of the Moon. Overnachting Taupo.

 • Dag 12

  Dag 12: Taupo – Whanganui (150 KM)
  Vandaag loont het zich om vroeg op te staan. Verken onderweg  Tongariro NP, waar je de wandeling langs de krater kunt maken. En dan kun je via de snelle weg door naar Wanganui, maar wij adviseren de omweg via Highway no. 43, de bergetappe met haarspeldbochten die ook wel bekend staat als The Forgotten World Highway. Niet geschikt voor iedereen, maar zeker de moeite waard. Overnachting in Whanganui, een stad vol met historie en prachtige parken en tuinen.

 • Dag 13

  Dag 13: Whanganui – Kapitii Island ( 150 KM tot Paraparaumu + ferry )
  Vroeg op, want rond 09:00 uur vertrekt de ferry naar Kapitii Island, één van onze favoriete plekjes in Nieuw-Zeeland. Dit eiland herbergt diverse zeldzame vogelsoorten en is begroeid met originele beplanting. Je bereikt het eiland na een boottocht van ca. 30 minuten en hier zie je hoe Nieuw-Zeeland eruit zag voordat de mensen er arriveerden. Bij aankomst op het eiland word je begroet door een natuurgids, die je wat meer over het eiland vertelt. Vervolgens staat de dag in dienst van sightseeing. In de avond heb je een begeleide Kiwi spotting tour. Er zijn weinig plekken in Nieuw-Zeeland waar je meer kans hebt om deze bijzondere vogels te zien. Overnachting Kapitii Island Lodge (diner inbegrepen).

 • Dag 14

  Dag 14: Kapiti Island – Wellington (ferry naar Paraparaumu + 51 KM)
  Neem de ferry terug naar het vaste land en rijd het laatste stukje van je autoreis. De rit naar Wellington is kort en je kunt hier als je wilt al in de vroege middag aankomen. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en het is een bruisende stad aan de prachtige zuidkust van het Noordeiland. Na aankomst in Wellington lever je de auto in. In de stad zelf vindt u een grote verscheidenheid aan restaurants, cafés en een levendig nachtleven. Overnachting Wellington.

 • Dag 15

  Dag 15: Verken Wellington
  In het interactieve nationale museum Te Papa bevinden zich talloze kunstwerken en nationale schatten, zoals bijvoorbeeld het verdrag van Waitangi. In het centrum kun je uitstekend winkelen. Ook was Wellington de hoofd filmstad voor de film “Lord of the Rings”. Er zijn diverse tours in Wellington en omgeving mogelijk om de filmplaatsen te kunnen bezoeken. Bij de Lion Wellington Brewery kun je genieten van het uitstekende uitzicht op de haven. Of neem de Wellington Cable Car vanaf Lambton Quay naar de spits van de Wellington Botanical Gardens. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Thorndon, Nieuw-Zeeland’s oudste wijk en thuis voor vele cultuur- en geschiedenisschatten.

 • Dag 16

  Dag 16: Wellington-Christchurch
  Vandaag moet je naar Christchurch. Dit kan op 2 manieren: de snelle weg is een vlucht van Wellington naar Christchurch, waar je de camper ophaalt. Theoretisch kun je binnen 4 uur na het inleveren van je auto (in Wellington) al in Christchurch in een camper stappen. Een andere optie voor de oversteek is een combinatie van ferry (te voet) van Wellington naar Picton. En hiervandaan reis je per trein (Coastal Pacific) verder naar Christchurch. Dit is onze favoriet, want de treinreis is niet alleen een spectaculaire rit langs de oostkust van Nieuw-Zeeland’s Zuideiland, het is een welkome afwisseling t.o.v. het zelf rijden. Houd er wel rekening mee dat dit een lange dag is, maar goed, een beetje rondreis heeft af en toe een lange dag! Overnachting Christchurch.

 • Dag 17-37

  Dag 17-37: ophalen camper in Christchurch en je rondreis over het zuideiland
  Wij adviseren om minimaal 3 weken voor het zuideiland per camper uit te trekken. Als je tijd beperkt is, dan is het verstandig om het verblijf op het Noordeiland wat in te korten. Geef ons door hoe lang je hebt en wij maken er wat moois van!

Reissom: vanaf € 2.899 p.p.

Inclusief:

 • Overnachtingen in middenklasse hotels (dag 1 t/m 16)
 • Waipoua Forest excursie
 • Bezoek aan White Island per boot
 • 2 daags verblijf op Kapitii Island, inclusief Lunch, Diner en Ontbijt alsmed diverse activiteiten
 • Ferry overtocht (te voet) Wellington-Picton
 • Trein (Coastal Pacific) van Picton naar Christchurch
 • Camperhuur, middenklasse campervan voor 2 personen met Douche/Toilet voor 21 dagen van Christchurch naar Christchurch (*)

(*) camperprijzen worden wekelijks herzien (flex tarieven systeem). Hierdoor is het niet mogelijk om een exacte prijs op onze website te publiceren. De hierboven genoemde reissom is gebaseerd op een gemiddelde huurprijs, we kunnen je uiteraard voorzien van een tot op de Euro nauwkeurige offerte voor de door jou gewenste periode.