Abel Tasman

Over het Abel Tasman National Park

Gelegen in het noorden van het Zuidereiland vind je het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, het Abel Tasman National Park. In het bijzonder bezit het park over goudgele stranden, zandige riviermondingen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Abel Tasman is een paradijs waar je zelfs met dolfijnen kunt zwemmen in de azuurblauwe zee. Daarnaast is het park één van de beste plekken om een zeekajaktocht te ondernemen. De reden hiervoor is het veilige water en de geweldig mooie omgeving.

Kajakken

Een zeekajaktocht in het Abel Tasman National Park brengt je op de meest fantastische plekken. Vaar langs mooie baaien en stranden met groene palmen in kristalhelder water. Zowel onderweg als wanneer je aanmeert heb je grote kans om zeehonden of ander wildlife te spotten. Kajak langs de Astrolabe-kustlijn met als hoogtepunt een bezoek aan het Adele Island Sanctuary. Deze plek is weliswaar de favoriete ontmoetingsplek voor pelsrobben maar ook leven hier beschermde inheemse vogels en pinguïns.

Wandelen

Doordat het park onbereikbaar is voor auto’s is wandelen de enige mogelijkheid om het te verkennen. Één van de meest bekende wandelingen in dit nationaal park is de vrij eenvoudige meerdaagse Abel Tasman Coast Track van 51 km. Wandel over hangbruggen, goudgele stranden en langs schitterende baaien. In het bijzonder heb je prachtige uitzichten op de indrukwekkende bossen en de helder blauwe zee. Als laatste kom je langs de Sandfly Bay, een bijzondere baai met bizar groen water.

Ten slotte heb je nog een andere meerdaagse wandeling, de Inland Track. Deze is wat minder begaanbaar en ruwer dan de Abel Tasman Coast Track. Onderweg is er de mogelijkheid om in verschillende hutten te overnachten. Tijdens de wandeling kom je langs de Nelson watervallen, de Wainui Falls en een 176 meter diepe schacht met de naam Harwood’s Hole.