Reisdocumenten en Invoerbepalingen

Reisdocumenten

• Uw paspoort dient tot 6 maanden na vertrek geldig te zijn en u dient in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket.

Let op: met ingang van 1 oktober 2019 is een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) nodig.

• Een NZeTA kost 9 NZD als je de aanvraag doet via de gratis app en 12 NZD wanneer je die online bestelt. Het document is 2 jaar geldig op voorwaarde dat je paspoort gedurende die periode ook geldig is.

• De verwerkingstijd van de goedkeuring van een NZeTA is maximaal 72 uur.

• Bij het invliegen over de Verenigde Staten, moet u voldoen aan de voorwaarden voor binnenkomst of doorreis in de Verenigde Staten. Dit geldt ook als u hier alleen maar overstapt, belangrijk dus!

Meer informatie vindt u op: https://esta.cbp.dhs.gov/

• Ambassade van Nieuw-Zeeland: http://www.nzembassy.com/netherlands

Invoerbepalingen

Voordat je een vakantie Nieuw-Zeeland gaat plannen is het handig om te weten wat de invoerrechten zijn van dit land. Wat mag je wel en niet meenemen en waar moet je op letten? Lees hier verder voor meer informatie omtrent invoerrechten van Nieuw-Zeeland.

Reizigers vanaf 17 jaar mogen alcohol invoeren in Nieuw-Zeeland die bestaan uit 3 flessen van max. 1,125 liter sterke drank en 4,5 liter wijn of 4,5 liter bier. Hetzelfde geldt voor tabak waaronder sigaretten, sigaren en tabak waarvan in totaal 50 g meegenomen mag worden of een combinatie van. Tot NZD 10.000 mag je binnen- en buitenlandse betaalmiddelen vrij invoeren.

Naar Nieuw-Zeeland geldt er een algeheel invoerverbod op levensmiddelen. Bijvoorbeeld voor één stuk fruit betaal je al een boete van NZD 400. Overige goederen zoals souvenirs mogen tot een waarde van NZD 700 vrij ingevoerd worden. Daarnaast is het verstandig om een medische verklaring mee te nemen als je geneesmiddelen mee moet nemen die niet onder de Opiumwet vallen.