Auckland

Over Auckland

Gelegen op het Noordereiland heb je Auckland, een commerciële havenstad omringd door een groen landschap en gebouwd op de rug van meer dan 50 vulkanen. Met een inwoneraantal van 1,4 miljoen is het de grootste stad van Nieuw-Zeeland en toch voelt het meer als een groot dorp. Auckland is een multiculturele stad waar Kiwi’s (bijnaam van de Nieuw-Zeelanders) wonen maar ook veel Aziaten. De grootte van de stad zie je terug aan het feit dat 1/3e van de Nieuw-Zeelanders in Auckland wonen.

Bezienswaardigheden

De Auckland Sky Tower is een 328 meter hoge toren die meteen opvalt wanneer je de stad binnenkomt. Op het uitkijkpunt heb je een spectaculair uitzicht over de stad en omliggende omgeving. De Sky Tower torent hoog boven alle andere gebouwen uit en wordt ‘s avonds verlicht waardoor het nog meer opvalt. Je kunt zelfs op het bovenste puntje van de toren lopen, 300 meter omhoog klimmen en de Sky Jump, waar je met een touw jezelf naar beneden laat vallen vanaf de toren.

Auckland heeft een ruim aanbod aan activiteiten in en rondom de stad. Zo kun je een vulkaan, de Mount Eden, beklimmen die op slechts vijf minuten rijden van het stadscentrum ligt, de Auckland Harbour Bridge beklimmen waar je een geweldig uitkijkpunt hebt om de enorme stadshaven te zien, meer leren over de geschiedenis van de stad in een van de musea, kajakken, surfen of ga lekker naar een van de vlakbij gelegen stranden.

Weer

Auckland is gelegen op het Noordereiland en heeft een aangenaam zeeklimaat met wat subtropische invloeden. De zomermaanden zijn aangenaam warm en tijdens de winterperiode komt er bijna nooit sneeuw voor. De stad is erg uitgestrekt en om die reden zijn er grote temperatuur en weerbeeld verschillen binnen de stad zelf. Auckland is zo zuidelijk gelegen dat orkanen bijna geen kans krijgen om dit deel van Oceanië te bereiken.