Christchurch

Over Christchurch

Christchurch is veruit de grootste stad van het Zuidereiland en tevens de op één na grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het is de enige stad met een internationale luchthaven op het Zuidereiland. Eveneens heeft de stad een gevarieerde mix van toeristische attracties, historische gebouwen, stranden, winkelstraten en restaurants. Kenmerkend voor Christchurch zijn haar honderden parken en tuinen waardoor de stad de bijnaam ”Garden City” heeft. De stad is ingesloten door heuvels en de Stille Oceaan en ligt aan de rand van de Canterbury Plains. De Canterbury Plains strekken zich uit naar de Zuidelijke Alpen. De rivier de Avon stroomt door het centrum en de stad is te voet of met de fiets makkelijk te verkennen.

De stad is eveneens bekend doordat het prachtige architectuur huisvest en daardoor de ‘meest Engelse stad buiten Engeland’ genoemd word. De meeste gebouwen in de stad zijn gebouwd in de neogotische stijl wat de stad een Europese sfeer geeft. Meerdere aardbevingen in 2010 en 2011 hebben jammer genoeg veel van de stad beschadigd of zelfs verwoest.

Bezienswaardigheden

Van de vele parken is het bekendste park van Christchurch het gigantische Hagley Park midden in het centrum van de stad. Niet alleen voor toeristen maar ook voor de inwoners van Christchurch is het Hagley Park de favoriete plek om te wandelen, fietsen, sporten, een evenement bij te wonen, te picknicken of gewoon lekker te ontspannen.

Weer

Christchurch en het overige deel van Canterbury heeft een mild en vrij gematigd klimaat. Van oktober tot april, de zomerperiode, is de temperatuur het hoogst net als de rest van Nieuw-Zeeland. De wintermaanden juni t/m augustus zijn erg koel, met name rond de Zuidelijke Alpen en skipistes die op rijafstand van Christchurch liggen. Over het algemeen is het weer in Christchurch erg veranderlijk. Tijdens de zomermaanden voelt de temperatuur vaak warmer aan doordat de wind afvlakt voordat het Christchurch bereikt.