Queenstown

Over Queenstown

Queenstown is een kleine stad gelegen op het Zuidereiland. De stad ligt aan het prachtige diepblauwe Lake Wakatipu met de ruige Remarkables op de achtergrond. Wereldwijd heeft Queenstown de reputatie als paradijs voor de avonturiers door de extreme sporten. Daarnaast heeft het toenemende toerisme ook een levendige restaurant- en uitgaanscultuur opgebouwd. De stad oogt als een dorp maar heeft daarentegen de energie van een metropool. Er hangt altijd een gezellige sfeer, de stad heeft een levendige kunstscene, schitterende wijngaarden en vijf golfbanen. Alles is mogelijk en dat is de kracht van Queenstown. Het is in ieder geval zeker dat je je nooit hoeft te vervelen in deze stad! Concluderend, de stad heeft een enorme commerciële transformatie ondergaan door het succes van de uitdagende sporten.

Als laatste, niet alleen voor de avonturiers maar ook voor rustliefhebbers heeft de stad veel te bieden. Het is namelijk heerlijk om de rustige kant te verkennen door bij de oever van het meer te genieten van het uitkijkpunt.

Bezienswaardigheden

De omgeving van bergen, meren en rivieren hebben ruimte geboden aan allerlei soorten avontuurlijke sporten. Alle waaghalzen kunnen hier terecht voor een shot adrenaline. Bijvoorbeeld met bungeejumping, skydiving, jetskiën, raften of zorbing, waar je met een doorzichtige plastic bal van een heuvel afrolt. Het kan allemaal in Queenstown! Evenzeer zijn er in de winter mogelijkheden om te skiën en langlaufen over The Remarkables en de Coronet Peak van zo’n 1.651 meter.

Weer

Queenstown kan bezocht worden in alle seizoenen. De zomerperiode biedt mogelijkheden voor activiteiten zoals raften en bungeejumping. Daarentegen transformeert de stad in de winterperiode naar een wintersportplek. De winter is ideaal om jezelf in het Remarkables gebergte van de pistes te laten storten.