Rotorua

Rotorua is een thermische gebied in Nieuw-Zeeland waar spuitende geisers, stomende warmwaterbronnen en modderpoelen het landschap omvatten. De zwavellucht ruik je door de gehele stad. Desalniettemin is Rotorua een bezoek waard voor de geothermische activiteit, natuurpracht en de in neotudor stijl gebouwde huizen. De stad beschikt over 55.000 inwoners en is gelegen in het midden van het Noordereiland. Daarnaast is het een heilige plek voor de Maori, zij waren dan ook de eerste bewoners. De Maori gingen speciaal naar deze plek om gebruik te maken van de aanwezige warmwaterbronnen. Ze zouden namelijk een helende werking hebben en de wonden van Maori oorlogskrijgers genezen.

Rotorua is omgeven door water en beschikt over in totaal 16 meren met als beroemdste meer het Lake Rotorua. Dit meer kun je per boot verkennen waarbij je het Mokoia Island bezoekt. Dit eiland wordt bewoond door verschillende stammen uit het gebied.

Bezienswaardigheden

De meeste toeristen komen voor de geisers en warmwaterbronnen maar Rotorua heeft nog meer te bieden. De omgeving is ideaal om te mountainbiken, wandelen of te raften. Voor het mountainbiken wordt Rotorua zelfs als één van de beste en mooiste plekken ter wereld benoemd door de majestueuze omgeving. Je fietst over vulkanische bodem langs fantastische landschappen in het bekende Redwoods Whakarewarewa Forest. Tevens zijn er door de warmwaterbronnen veel spa’s te vinden in de stad waar je lekker kunt ontspannen na al het natuurgeweld.

Weer

Er heerst een gematigd zeeklimaat in Rotorua waar een duidelijke scheiding tussen de seizoenen is. Door de aanwezigheid van de vulkanen is de gevoelstemperatuur een paar graden warmer. Net als de rest van Nieuw-Zeeland zijn de warmste maanden januari, februari en maart en de koudste maanden juli en augustus. Echter is de wind in dit gebied minder aanwezig dan in de rest van het land.