Reisdocumenten & Invoerbepalingen

Voor een bezoek aan Australië is het in bezit hebben van een paspoort verplicht ( een ID kaart is dus niet voldoende). Dit paspoort moet tenminste voor het hele verblijf in Australië geldig zijn, maar wij adviseren altijd om nog een extra marge aan te houden.

Daarnaast geldt voor heel Australië een visumplicht. Dit houdt in dat je alleen naar Australië af mag reizen indien je in het bezit bent van een visum. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen volstaat een toeristenvisum dat je makkelijk kunt regelen vanuit hier.

Wanneer je verblijf langer is dan 3 maanden gelden hier aparte regels voor. Op de website van de Australische ambassade in Den Haag vind je hier meer informatie over.

Invoer van geld: Australië heeft geen invoerbeperkingen. Voor bedragen boven A$ 10.000,- is er voor aankomst en vertrek een meldplicht. Voor meer informatie, klik hier.

Invoerbepalingen: Invoerrechten

Reizigers boven 18 jaar mogen 250 sigaretten of 250 gram tabak en 1 liter alcohol en geschenken tot A$ 400 belastingvrij invoeren. Strengere regels zijn er om planten, levensmiddelen en dieren en aanverwante producten in te voeren. Deze moeten bij invoer in een reeds gereedstaande container op de luchthaven afgegeven worden. Wil Je weten welke producten u precies mag invoeren, dan kan je hier een kijkje nemen. Snoepjes e.d. moeten op een invoerformulier gedeclareerd worden. Normaal gesproken moet dit geen probleem zijn.

Teruggave van belasting voor toeristen (TRS)

Er bestaat een mogelijkheid dat u belasting terug kunt laten betalen. Het gaat hierbij om de GST (btw) en de WET (belasting op wijn) op producten die u in Australië heeft gekocht. Informeert u zich hierover voor vertrek hier of ter plaatse bij het Australische belastingkantoor (tel.: 136140). Na aankomst kunt u ook informatie inwinnen bij een TRS-balie in de vertrekhal van de luchthavens in Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth, Cairns, Adelaide, Darwin en Coolangatta.