Bereikbaarheid & Vervoer

Wat betreft de bereikbaarheid en het vervoer in Australië heb je verschillende mogelijkheden om van het ene punt naar het andere punt te komen. Om grote stukken te overbruggen, kun je het beste kiezen voor een binnenlandse vlucht. Australië heeft een redelijk goed openbaar vervoer systeem, alleen de bekende plekken zijn vaak afgelegen en niet goed te bereiken met het OV.

Openbaar vervoer

Australië kent een redelijk openbaar vervoer systeem van treinen en bussen. Maar omdat zoveel van de belangrijkste bezienswaardigheden afgelegen liggen, heeft OV alleen maar zin voor degenen die ruim in de tijd zitten. De meeste bezoekers aan Australië hebben een beperkte tijd ter beschikking, dus is het wenselijk om zelf te rijden.

Auto of camper

Zowel de auto als de camper zijn uitstekende opties om dit prachtige land te verkennen. Beiden hebben zo hun eigen plussen en minnen en je zou altijd moeten kiezen voor de beleving die je het meeste aanspreekt. Soms is de keuze wat makkelijker gemaakt, omdat bijvoorbeeld het ene gebied wat meer geschikt is voor een auto dan een camper. En soms kun je erop rekenen dat de nachten zo koud worden, dat een auto misschien wel een beter idee is. Uiteraard kennen wij onze bestemmingen goed en zullen we je altijd bijstaan bij zulke keuzes.

Vliegtuig

Regionaal verken je Australië dus het beste in het voertuig van je keuze. Grotere afstanden kun je het beste per vliegtuig overbruggen. Dit is uiteraard sneller dan OV, maar vaak ook het goedkoopste . Neem als voorbeeld een vlucht van Perth naar Cairns, dit is zo ongeveer de langste vlucht die je in Australië kunt maken. Boek je dit ticket los, dan zal het snel enkele honderden Euro’s per persoon kosten (zonder bagage). Boek je dat bij ons in combinatie met je intercontinentale ticket, dan kost diezelfde vlucht vaak maar EUR 100- p.p.

De belangrijkste tip is dit: binnenlands vliegen is vaak veel voordeliger dan welke andere oplossing dan ook. Dit helpt je tevens om verschillende gebieden en daarmee smaken en kleuren met elkaar te combineren in één reis. Hoe complex je wensenlijst ook is, vaak is er wel een ticketcombinatie die het mogelijk maakt om dit tegen interessante tarieven waar te maken. Zoek dan ook altijd het juiste ticket bij je reis en boek nooit eerst een ticket, om daarna te besluiten wat je in Australië wilt gaan doen. Te vaak zal dit betekenen dat je veel te beperkt bent in je mogelijkheden.

4WD

En dan is er nog de 4wd, deze is er in verschillende varianten. Zo is er de ‘kale’ terreinwagen van verschillende formaten. En er zijn diverse 4wd campers. Ook hier geldt weer dat elke oplossing zo zijn eigen plussen en minnen heeft. Een 4wd kan soms van toegevoegde waarde zijn en soms is het zelfs absoluut noodzakelijk om bepaalde gebieden te bezoeken. En het is goed om te onthouden dat niet elke 4wd overal mag komen! Verhuurders onderling hanteren soms verschillende voorwaarden en een kleinere 4wd mag vaak niet op de meer uitdagende trajecten komen. Uiteraard kennen wij de weg en zullen je altijd de juiste keuze(s) presenteren.

En tenslotte kan het natuurlijk zijn dat je niet graag zelf rijdt. Je houdt bijvoorbeeld niet van rijden of vindt het idee van links rijden eng. Geen probleem, in dat geval hebben we talloze oplossingen voorhanden. Neem contact met ons op en we maken er samen wat moois van!