DE RUSTIGE WESTKUST – VAN PERTH NAAR DARWIN

Dit is één van onze favoriete routes: de relatief rustige westkust van Australië. De rit voert je langs alle facetten die je van Australië kunt verwachten en het toerisme is hier, zeker vergeleken met de oostkust, nog een stuk minder ontwikkeld. Deze rit wordt allereerst gekenmerkt door de meest schitterende zonsondergangen en door prachtige, dramatische landschappen zoals de Pinnacles, Kalbarri NP, Karijini en ergens halverwege vinden we het schitterende Ningaloo Reef, waar je seizoensgebonden kunt zwemmen met walvishaaien of reuzenmanta’s. Een glanzende hoofdrol is weggelegd voor een rit over de legendarische Gibb River Road door de Kimberleys, het oudste landschap ter wereld. Omdat dit gebied alleen te verkennen is per 4wd, behoort het tot de meest exclusieve plekken van Australië. De rit van Perth naar Darwin is wat ons betreft het ultieme Australië.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Perth – Cervantes (245 KM)
  Je neemt de huurauto in ontvangst en reist aansluitend via de Indian Drive langs de kust naar het Nambung National Park. Hier bezoekt je de bizarre rotsformaties van de Pinnacles, een maanachtig landschap dat wordt gevormd door kalksteenzuilen.

 • Dag 2-3

  Dag 2-3: Cervantes – Kalbarri (410 KM)
  De rit voert verder langs de kust. Via Geraldton bereik je het eindpunt van vandaag, Kalbarri. De derde dag staat ter vrije besteding in het mooie Kalbarri National Park. Dit relatief onbekende park wordt gekenmerkt door diepe kloven die de Murchison River in het zachte kalksteen heeft uitgeslepen.

 • Dag 4-5

  Dag 4-5: Kalbarri – Monkey Mia (380 KM)
  Via Denham, de meest westelijke stad van Australië, bereikt u Monkey Mia op het Peron Peninsula. De plaats dankt haar roem aan de wilde dolfijnen die hier tot aan het strand komen. Soms zo dichtbij dat je ze (onder begeleiding van rangers) zelfs kunt aanraken. Gebruik de tweede dag van het verblijf om het schiereiland te verkennen.

 • Dag 6-7

  Dag 6-7: Monkey Mia – Coral Bay (550 KM)
  Verder naar het noorden reis je langs een bizarre kust langs Carnarvon, bekend om de waterspuwende Blowholes. Aansluitend bereik je Coral Bay, vanwaar je een excursie kunt maken (optioneel) naar het Ningaloo Reef, één van de grootste koraalriffen ter wereld. Het ligt op sommige plekken slechts op 100 meter uit de kust en staat bekend om de mooie onderwaterwereld, waarin u zeesterren, schildpadden en de walvishaai kunt tegenkomen. Het schitterende strand is dé plek om eens heerlijk te ontspannen.

 • Dag 8-9

  Dag 8-9: Coral Bay – Exmouth / Cape Range (160 KM)
  Vandaag bereikt u Exmouth, gelegen aan de Northwest Cape in het Cape Range National Park. Met de 4WD kunt u direct langs de kust rijden maar informeer wel van tevoren even naar de waterstanden. U moet namelijk de Yardie Creek over, wat alleen bij eb mogelijk is.

 • Dag 10-11

  Dag 10-11: Exmouth / Cape Range – Karijini National Park (710 KM)
  Vandaag een rit door het Karijini National Park, gelegen in de Pilbara regio. Het landschap kan maar met 1 woord worden omschreven: spectaculair. Verken het unieke landschap, dat bestaat uit bergen, kloven, rivieren en hoogvlaktes. Bijzonder mooi is het uitzicht vanaf de Oxers Lookout.

 • Dag 12

  Dag 12: Karijini National Park
  Vandaag kan je een mooi avontuur beleven. Via het Millstream National Park en Roeburn rijd je over tracks naar Karratha.

 • Dag 13

  Dag 13: Port Hedland – Eighty Mile Beach
  Vroeg op want ook deze etappe, door eenzame gebieden, is lang. Onderweg is er een tussenstop bij 80 Mile Beach de moeite waard. Hier ontmoet de Great Sandy Desert de Indische Oceaan.

 • Dag 14-15

  Dag 14-15: Eighty Mile Beach – Broome (130 KM)
  Vroeg op want ook deze etappe, door eenzame gebieden, is lang. Onderweg is er een tussenstop bij 80 Mile Beach de moeite waard. Hier ontmoet de Great Sandy Desert de Indische Oceaan.

 • Dag 16

  Dag 16: Broome – Gibb River Road (480 KM)
  De route voert naar Derby, waar je de reis voortzet via de beroemde Gibb River Road. Onderweg naar het camp passeer je het Windjana Gorge National Park met spectaculaire kloven. De accommodatie ligt op grondgebied van Aboriginals en biedt schitterend uitzicht op de Sandlers Creek.

 • Dag 17

  Dag 17: Gibb River Road (200 KM)
  Je vervolgt de reis langs de Gibb River Road en kunt onderweg de fascinerende landschappen tijdens mooie wandelingen verkennen.

 • Dag 18

  Dag 18: Gibb River Road (340 KM)
  Vandaag bedwing je het laatste gedeelte van de Gibb River Road op weg naar het Home Valley Station. Hier werden overigens veel scènes van de film ‘Australia’ opgenomen.

 • Dag 19-20

  Dag 19-20: Gibb River Road – Kununurra (130 KM)
  Onderweg naar Kununurra kom je langs El Questro. Neem vooral rustig de tijd om deze enorme ranch en de nabijgelegen Emma Gorge te verkennen, want het gebied is zeker de moeite waard. In het outbackstadje Kununurra keer je terug in de bewoonde wereld.

 • Dag 21

  Dag 21: Kununurra – Nitmiluk National Park (543 KM)
  Verken vandaag de prachtige Katherine Gorge tijdens een kanotour of boottocht (optioneel). De kloof met de steile rotswanden en rotstekeningen van de Aboriginals is in ieder geval een bezoek meer dan waard.

 • Dag 22

  Dag 22: Nitmiluk National Park – Kakadu National Park (253 KM)
  Via de South Aligator River en de Jim Jim Billabong bereikt u Cooinda, midden in het Kakadu National Park. Tijdens een boottocht over de Yellow Water Lagoon kan je talloze watervogels en met wat geluk ook krokodillen zien (optioneel).

 • Dag 23

  Dag 23: Kakadu National Park – Darwin (151 KM)
  De laatste etappe van de afwisselende reis voert naar Darwin, hoofdstad van het Northern Territory. Plan een stop bij het bezoekerscentrum in Jabiru, waar je meer te weten komt over de flora en fauna van het Kakadu National Park.

Reissom: vanaf € 3.250 p.p.

Inclusief:

 •  22 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie 4×4- voertuig voor 23 dagen