DWARS DOOR HET MIDDEN – VAN ADELAIDE NAAR DARWIN

Dwars door het midden, zoals de naam het eigenlijk al zegt, gaat de reis dwars door Australië heen. Deze reis begint in de zuidelijk gelegen stad Adelaide, wat tevens de hoofdstad is van Zuid-Australië en brengt je naar de noordelijke stad Darwin. De reis brengt je langs verschillende hoogtepunten, zoals de Australische Outback en Alice Springs.

Dagprogramma

 • Dag 1-2

  Dag 1-2 Adelaide – Kangaroo Island (260 KM)
  Na het ophalen van de auto reis je zuidwaarts richting Cape Jervis, waarvandaan je per veerboot naar Kangaroo Island reist. Breng een bezoek aan Flinders Chase Nationalpark en Admiral’s Arch en laat je inspireren door de vele inheemse diersoorten.

 • Dag 3

  Dag 3: Kangaroo Island – Borossa Valley (240 KM)
  Met de veerboot reis je weer terug naar het vaste land en reis je verder naar het beroemde wijngebied de Barossa Valley. Hier kun je optioneel deelnemen aan een van de vele wijnproeverijen in dit gebied.

 • Dag 4-5

  Dag 4-5: Barossa Valley – Wilpena Pound (400 KM)
  Vandaag ga je verder richting het noorden, naar Wilpena Pound. Hier kun je optioneel een wandeling maken door de bergen of neem deel aan rondvlucht over dit prachtige gebied.

 • Dag 6

  Dag 6: Wilpena Pound – Port Augusta
  Door de South Flinders Ranges reis je verder richting het zuiden naar Port Augusta.

 • Dag 7-8

  Dag 7-8: Port Augusta – Coober Pedy (550 KM)

  Van Stuart Highway reis je verder in noordelijke richting naar de opaal hoofdstad Cooper Pedy waar, vanwege de hoge temperatuur, een groot deel van het leven ondergronds plaatsvindt.

 • Dag 9-10

  Dag 9-10: Coober Pedy – Uluru (740 KM)
  De rit van vandaag brengt je door de Australische Outback en is tevens de langste etappe van deze reis. Het doel is Uluru-Kata Tjuta Nationalpark, oftewel Ayers Rock en de Olga’s. Deze iconische en voor de aboriginals heilig plaatsen nodigen uit tot een wandeling.

 • Dag 11

  Dag 11: Uluru – Kings Canyon (310 KM)
  Vandaag reis je verder naar de Kings Canyon. Je kunt hier een wandeling maken door de Garden of Eden en Lost City.

 • Dag 12-13

  Dag 12-13: Kings Canyon – Alice Springs (480 KM)
  Je reist naar Alice Springs, de grootste nederzetting in de Red Centre. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Desert Parks, de Royal Flying Doctor Services en de School of Air (alles optioneel).

 • Dag 14

  Dag 14: Alice Springs – Tennant Creek (510 KM)
  De reis vervolgt noordwaarts, waarbij je o.a. de Devil Marbles passeert. Deze bijzondere knikkervormige stenen zijn onderdeel van vele mythes die de aboriginal cultuur rijk is.

 • Dag 15-16

  Dag 15-16: Tennant Creek – Nitmiluk National Park
  Via Daly Waters en Mataranka met zijn warmwaterbronnen, bereik je Katherine. Hier is het de moeite waard om optioneel deel te nemen aan een boottocht door het spectaculaire Nitmiluk Gorge, ook wel bekend als Katherine Gorge.

 • Dag 17

  Dag 17: Nitmiluk National Park – Kakadu National Park (253 KM)
  Via de South Alligator River en de Jim Jim Billabong reis je naar Cooinda, midden in het Kakadu Nationalpark. Bij zonsondergang kan je een boottocht maken over de Yellow Water Lagune (optioneel).

 • Dag 18

  Dag 18: Kakadu National Park
  In het bezoekerscentrum in Jabiru ervaar je meer over de flora en fauna van het Kakadu Nationalpark. Later op de dag gaat de reis verder naar Point Stuart.

 • Dag 19

  Dag 19: Point Stuart – Darwin (145 KM)
  De laatste etappe van de reis brengt je tot Darwin in het hoge noorden van Australië, waar je het voertuig weer inlevert.

Reissom: vanaf € 1.899 p.p.

Inclusief:

 •  17 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor 18 dagen

Exclusief eventuele oneway kosten (ca. AUD 100,-)