HET RODE CENTRUM, VAN ALICE SPRINGS NAAR ALICE SPRINGS

Welkom in de Outback!

Northern Territory is de droogste staat van Australië en strekt zich van het tropische noorden (Top End) tot ongeveer halverwege het continent. Meer afgelegen wordt het niet: Welkom in de outback! Of beter gezegd The Red Center, rond een waterbron hier hebben  ontdekkingsreizigers een nederzetting gesticht, genoemd naar de vrouw van de toenmalige directeur van het telegraafbedrijf. Inmiddels is Alice Springs uit de kluiten gewassen en dé toegangspoort tot een aantal van de meest iconische ‘rode’ bezienswaardigheden van Australië: Ayers Rock, Kings Canyon en de Olga’s. Deze iconen van Australië bevinden zich in een straal van nog geen 500km, maar om alle highlights mee te krijgen moet er  met een gewone auto een kleine 2000km worden afgelegd, heen en terug over dezelfde wegen door een relatief kaal landschap. En dat kan beter! Huur een 4WD waarmee op onverharde wegen gereden mag worden. Zo mag je van Kings Canyon over de onverharde Meereenie Loop naar Alice Springs rijden. Dit is één van Australië’s meer toegankelijke (lees: minder uitdagende) onverharde trajecten én het biedt je de gelegenheid om bij het afgelegen Glen Helen te overnachten. Dit is iets dat wat ons betreft de outback ervaring helemaal compleet maakt en we hebben deze typische Australië selfdrive dan ook hierop gebaseerd.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Alice Springs – Ayers Rock ( 450 KM )
  De bestemming van vandaag is de iconische monoliet Ayers Rock. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Waterhouse Ranges, een fotogenieke landschap van zandsteenformaties en woestijnvegetatie. Aan het einde van de middag kom je aan bij de 348 meter hoge monoliet Ayers Rock, waar je kunt genieten van de zonsondergang, welke ervoor zorgt dat de  licht de rots oplicht in een prachtig kleurenspel.

 • Dag 2

  Dag 2: Uluru (Ayers Rock) / Kata Tjuta (The Olgas)   
  Vandaag vroeg op! En met vroeg bedoelen we ruim voor het zonlicht, zodat je de zon kunt zien opkomen bij Ayers Rock. Ook bij zonsopkomst kun je hier rekenen op een indrukwekkende kleurenshow. Tevens is de temperatuur dan nog vriendelijk voor een wandeling om de rots heen, de totale lengte is zo’n 10km en het terrein is overwegend vlak en makkelijk te doen. We raden het aan! Hierna kun je weer op pad richting de Valley of the Winds, waar een korte wandeling je tot aan de Olga’s voert, een formatie enorme ronde rotskoepels.

 • Dag 3

  Dag 3: Ayers Rock – Kings Canyon ( 305 KM )
  De bestemming van vandaag is Kings Canyon. Centraal gelegen in de George Hill bergketen, sluit de Kings Canyon direct aan op het Aboriginal land in de omgeving. Voor wandelaars biedt het gebied rond Kings Canyon / Watarrka NP twee mooie routes. Vandaag is het een goed idee om de rustigere Kings Creek wandeling te doen, deze is in totaal zo’n 2,6km over vlak terrein. Overnachting Kings Canyon Resort.

 • Dag 4

  Dag 4: Watarrka (Kings Canyon)
  Vandaag kun je voor de complete wandelervaring gaan: de Kings Canyon Rimwalk. Deze wandeling begint met een pittige klim van 500 steile treden, welke beloond wordt met een schitterend uitzicht over de vallei. Hierna kun je nog verder wandelen door de Garden of Eden, Amphitheater en The Lost City. Elke klim die je onderweg besluit te nemen, wordt hier beloond met een uitzicht om van te smullen. Overnachting in Kings Canyon.

 • Dag 5

  Dag 5: Kings Canyon – Glen Helen  ( 225 KM )
  Er zijn twee manieren om van Kings Canyon (terug) naar Alice Springs te rijden: de ene is zoals je gekomen bent, over de verharde wegen. Maar wij kiezen voor de onverharde variant: de dirtroad Meereenie Loop. Ongeveer halverwege tussen Kings Canyon en Alice Springs, in de MacDonnel Ranges, bevindt zich het afgelegen Glen Helen. Een overnachting hier is een typische outback ervaring zoals weinigen meemaken. Wel een waarschuwing: de accommodatie van vannacht is erg basic en de meningen over de kwaliteit van de accommodatie lopen nogal uiteen, maar de Outback ervaring is absoluut authentiek en het personeel staat bekend als vriendelijk en gastvrij. Als je  wel kunt leven met weinig sterren in je accommodatie, dan krijg je er een hemel voor sterren en een oorstrelende stilte voor terug! Overnachting Glen Helen.

 • Dag 6

  Dag 6: Glen Helen, West McDonnel Ranges
  Er is voldoende te zien en doen in de omgeving van de Glen Helen Gorge. Zo biedt de Larapinta Trail diverse wandelingen van uiteenlopende lengtes en gradaties. Je kunt een duik nemen in waterpoelen en de diverse dieren spotten die dit stukje hun thuis noemen. Er zijn ook diverse georganiseerde excursies om uit te kiezen, zoals een 4wd safari’s door de Outback en helikoptervluchten. Overnachting Glen Helen.

 • Dag 7

  Dag 7: Glen Helen – Alice Springs  ( 133 KM )
  De outback ervaring eindigt met een rit naar Alice Springs, waar je je voertuig inlevert.

Reissom: vanaf € 1.080 p.p.

Inclusief:

 •  6 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie LARGE 4wd  voor 7 dagen (Meereenie Loop toegestaan)