HET ZUIDWESTEN VAN AUSTRALIË – VAN PERTH NAAR PERTH

Het Zuidwesten van Australië is door het vriendelijke klimaat het hele jaar door prima te bezoeken. Het landschap is gevarieerd en biedt o.a. ruige kustlijnen, hagelwitte stranden, bizarre rotsformaties, velden vol delicate wildebloemen (seizoensgebonden: september-november) en machtige oerbossen. De prachtige natuur hier wordt moeiteloos afgewisseld met bewoonde wereld. Zo vind je er een aantal goede wijnerijen, vaak met een uitstekend restaurant op het terrein. Langs de kust vind je historische havens zoals die van Fremantle en er zijn diverse plaatsen waar gesurfd wordt. Voor de kust bevinden zich een aantal eilanden en kun je zwemmen met dolfijnen. De belangrijkste stad in dit gebied is Perth, hoofdstad van de staat Western Australia. Perth is al een aantal keren uitgeroepen tot de prettigste stad in de wereld en wij vermoeden dat dat te maken heeft met de prachtige ligging aan de westkust (zonsondergangen!), de vriendelijke Aussies en het relaxte sfeertje dat overal heerst. Perth is dan ook zeker de moeite waard om een aantal nachten te verblijven, zeker in combinatie met uitstapjes naar bijvoorbeeld Rottnest Island en/of in combinatie met een cruise over de Swan River.

Dit is een reis met een redelijk breid actiegebied en met 1 overnachting per standplaats is dit tempo stevig. Wij adviseren om meer tijd uit te trekken voor deze hele route, of om bepaalde delen weg te laten. Zie dit dan ook als een suggestie om je op weg te helpen. Uiteraard helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze(s) !

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Perth naar Dunsborough (250 KM)
  Begin de dag met een oversteek naar Rottnest Island (niet inbegrepen) , waar je één van de grootste wereldsterren van het moment kunt spotten: de quokka. Tevens kun je op dit eiland mooi fietsen en kajakken. Na terugkomst op het vaste land kunnen duikers hun hart ophalen bij Bunbury, waar je kunt duiken bij een gehavende piratenboot. De bestemming van vandaag is Dunsborough, met prachtig zicht op de idyllisch Geographe Bay en waar tussen juni en september walvissen voor de kust langskomen. Overnachting in Dunsborough.

 • Dag 2

  Dag 2: Dunsborough naar Augusta (100 KM)
  Vandaag staat een relatief klein traject op de planning, met talloze opties onderweg. In het Leeuwin-Naturaliste Park kun je een mooie wandeling langs de kustlijn maken. In de regio van Margaret River draait het vooral om het betere culinaire leven. De bestemming van vandaag is het romantische Augusta, waar Cape Leeuwin met haar vuurtorens   de grens tussen de Indische en Zuidelijke Oceanen markeert. Overnachting in Augusta.

 • Dag 3

  Dag 3: Augusta naar Pemberton (130 KM)
  Vandaag ga je landinwaarts, waar het decor bepaald wordt door groene heuvels. In augustus bloeien ze met tulpen en narcissen. De bestemming van vandaag is Pemberton, temidden van het Karri bos. Verder wachten hier nog een aantal nationale parken om ontdekt te worden, zoals Warren NP en Beedelup NP. Van november tot half november is het hier wildebloemen seizoen, wat garant staat voor een vrolijk kleurenspel. D’Entrecasteaux National Park is een mooi nationaal park aan de kust, met grillige rotsformaties. Overnachting in Pemberton.

 • Dag 4

  Dag 4: Pemberton naar Albany (240 KM)
  Vandaag kun je de dag beginnen met een rit door het oer-bos van Shannon National Park. The Great Forest Trees Drive voert helemaal tot het rustige Walpole, een rit die begeleid wordt door radio-uitzendingen over het bos. In the Valley of the Giants kun je een wandeling door de boomtoppen maken. Ook hier wachten diverse nationale parken om ontdekt te worden, zoals William Bay NP en het verderop gelegen West Cape Howe NP. De bestemming van vandaag is Albany, prachtig gelegen aan rand van de baai King George Sound. Overnachting in Albany.

 • Dag 5

  Dag 5: Albany naar Esperance (490 KM)
  Vandaag staat het langste traject van deze reis op de planning. Je vervolgt de reis langs de kust, of rijdt de binnenlanden in om te wandelen in Stirling Range National Park. De bestemming van vandaag is de kustplaats Esperance. Witte stranden nodigen uit tot een wandeling of duik en hiervandaan zijn er diverse activiteiten op en rond het water. Een bezoek Cape Le Grand National Park mag niet ontbreken. Hier kun je mooie wandelingen maken en kangoeroes in het wild spotten. Een bezoek aan de ongerepte Recherche eilanden is ook zeker de moeite waard.  Overnachting in Esperance.

 • Dag 6

  Dag 6: Esperance naar Kalgoorlie (400 KM)
  Ga naar het noorden naar Norseman, de thuisbasis van levensgrote monumenten van vroege kameltreinen. Geniet van het uitzicht vanaf Beacon Hill en vurige zonsondergangen aan het zoute Lake Cowan. Ga door Kambalda voor de historische goudveldenstad Kalgoorlie-Boulder. Neem een ​​pint op Hannan Street, genoemd naar de Ier Paddy Hannan die goud sloeg in 1893. Zie Aboriginal- en goudveldenkunst in het Flying Doctor’s Visitor Centre en verken de camping van een goudzoeker in de Australian Prospectors en Miners Hall of Fame. Bezoek de enorme Super Pit Mine, die zo diep is als Uluru hoog is en ongeveer dezelfde omtrek heeft. Zie overblijfselen van de goudmijndroom in de verlaten huisjes, hutten en winkels van het stoffige spookstadje in de buurt van Gwalia. Als je een extra dag wilt blijven, maak dan een reis naar het noorden naar de tentoonstelling Inside Australia aan Lake Ballard. Deze 51 zwarte stokfiguren op het schitterende witte landschap zijn geweldig om te zien. Overnachting in Kalgoorlie.

 • Dag 7

  Dag 7: Kalgoorlie naar Merredin (340 KM)
  Steek de zandvlaktes over – bedekt met kleurrijke wilde bloemen tussen september en november – naar de voormalige gouden hub van Coolgardie. Hier kunt u het Goldfields Exhibition Museum bezoeken of een kameeltocht maken door de woestijn. Rijd op vier wielen over de historische Holland Track of volg een goudontdekkingspad door Goldfields Woodlands National Park op weg naar Merredin. Bezoek het historische Cummins-theater en volg de Merredin Peak Heritage Trail voor mooie uitzichten en een inzicht in de goudwinning van 1890. Verken de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in het Legerziekenhuis en bekijk delen van de Rabbit Proof Fence. Volg de Aboriginal-geschiedenis in Totadgin Conservation Park en bij Mulka-grotten, een beetje verder weg bij Hyden. Overnachting in Merredin.

 • Dag 8

  Dag 8: Merredin naar Perth
  Vanuit Merredin overschaduwt u de Golden Pipeline Heritage Trail van 560 kilometer (348 mijl). Gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, het was het meest ambitieuze watervoorziening ooit gebouwd en blijft de langste zoetwaterpijpleiding ter wereld. Je kunt bij de Golden Pipeline Lookout op de top van de heuvel in Kellerberrin staan, voordat je door de geavanceerde kunstgalerij bladert. Rij door Northam en de groene heuvels van de Avon-vallei, voordat je aankomt in Mundaring. Hier kun je wandelen over de damwateren van Mundaring Weir, waar de Golden Pipeline begint. Verken de nabijgelegen steden van de National Trust, Toodyay en York, de eerste stad in het binnenland. Ga parachutespringen over de vallei, neem een ​​ballonvlucht bij zonsopgang of een bushwalk in de nationale parken van John Forrest.

Reissom: vanaf € 589 p.p.

Inclusief:

 • 8 dagen huurauto categorie Medium
 • 7 nachten accommodatie in de middenklasse