THE PACIFIC COAST TOURING ROUTE – VAN SYDNEY NAAR CAIRNS

Van sprankelende stranden tot eeuwenoude regenwouden waar je mooie wandelingen kan gaan maken. De Pacifische kust van New South Wales is landschap om van te genieten. De Pacific Coast Touring Route loopt helemaal van Sydney tot aan Cairns. Deze route brengt je door drie verschillende klimaatzones. Je komt onder andere langs Hunter Valley, Byron Bay, de glinsterende Coast, Fraser Island en de Great Barrier Reef. Onderweg heb je genoeg mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de prachtige omgeving.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Sydney – Blue Mountains (100 KM)
  Je vertrekt vanuit Sydney en rijdt westwaarts richting Blue Mountains National Park. Onderweg kan je Featherdale Wildlife Park bezoeken (optioneel, niet inbegrepen).

 • Dag 2

  Dag 2: Blue Mountains
  Vandaag kan je een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Wentworth Falls en het gelijknamige uitzichtspunt in de Jamison vallei. Ook kan je de beroemde 3 Sisters bekijken, één van de vele wandelingen in het gebied ondernemen of een bezoek brengen aan de Mount Tomah Botanic Gardens.

 • Dag 3

  Dag 3: Blue Mountains – Hunter Valley (240 KM)
  Je zet koers naar het noorden. De bestemming van vandaag is de Hunter Valley, bekend om de vele wijngaarden. Hier kan je kennis maken met de wereld van de wijnproductie. Uiteraard mag deelname een wijnproeverij hier niet ontbrekend (optioneel).

 • Dag 4

  Dag 4: Hunter Valley – Port Stephens (100 KM)
  Je vervolgt de reis noordwaarts, langs de kust. Een heuvelachtig landschap voert je naar Port Stephens. Deze plaats staat bekend om zijn grote haven, waar je niet al teveel geluk dolfijnen kunt spotten. Dit is een gebied met vele mogelijkheden, van sand boarding tot een boottocht door de haven. Wij adviseren echter om deel te nemen aan een SUV safari door het grootste duinen systeem van de oostkust (alle gemelde excursies zijn optioneel).

 • Dag 5

  Dag 5: Port Stephens – Coffs Harbour (392 KM)
  Vandaag staat een wat langere etappe op het programma. Onderweg naar de bestemming is het de moeite waard om te stoppen in de havenstad Port Macquarie, bekend om de zandstranden. Maar het is zeker ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan Sea Acres Rainforest Centre, waar je kan wandelen op een boardwake door het regenwoud. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Koala Hospital (alle excursies optioneel).

 • Dag 6

  Dag 6: Coffs Harbour – Lamington National Park (390 KM)
  Vandaag staat wederom een langer traject op de planning. Je vervolgt de reis noordwaarts in de richting van Brisbane. Voordat je echter de drukte van de stad bereikt, sla je westwaarts het binnenland in. Het doel van vandaag is het schitterende Lamington National park, een subtropisch regenwoud op de grens met het tropische noorden van de oostkust.

 • Dag 7

  Dag 7: Lamington National Park 
  Vandaag staat in het teken van het schitterende Lamington NP, dat o.a. bekend staat om de vele kleurige en bijzondere vogelsoorten. Het resort waar je verblijft biedt diverse activiteiten aan, zoals een begeleide boswandeling of een speciale vogelspot tocht. De absolute aanrader is echter de Treetop Walk, waarbij je op een wandelbrug door de boomtoppen wandelt (alle excursies optioneel).

 • Dag 8

  Dag 8: Lamington National Park – Brisbane (110 KM)
  Vandaag is het een redelijke korte rit naar Brisbane, de hoofdstad van de staat Queensland. Zoals je van een grote stad mag verwachten, is hier voldoende te doen. De moeite waard is om de torens van het stadhuis te beklimmen. Vanaf hier heeft je een mooi uitzicht op de stad. Ook een aanrader is een een boottocht op Brisbane River (alle excursies optioneel).

 • Dag 9

  Dag 9: Brisbane – Fraser Island (300 KM)
  Vandaag reis je verder naar het schitterende Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, maar laat je niet door deze omschrijving misleiden in denken dat je hier een grote zandbak aan treft. Niets is minder waar, want Fraser Island is een schitterend gebied met tropische regenwouden, schitterende stranden en zoetwatermeren. De tropische natuur is hier adembenemend. Om het eiland te bereiken rijd je naar de haven van River Heads in Hervey Bay. Hier dien je de auto te parkeren op een algemene parkeerplaats, want het is niet toegestaan het voertuig mee te nemen naar Fraser Island. Vervolgens stapt je op de veerboot naar Fraser Island, waar je overnacht in het beroemde Kingfisher Bay Resort (zowel middenklasse als superior).

 • Dag 10

  Dag 10: Fraser Island
  Vandaag is een dag ter vrije besteding. Wij adviseren om deel te nemen aan een 4wd tour onder begeleiding van een ranger (optioneel). Ook kan je zelf een 4wd huren om op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kristalheldere Lake McKenzie, Rainbow Gorge en het 120km lange 75 Mile Beach. Met wat geluk kom je een aantal eilandbewoners tegen zoals de Dingo. Overnachting in Kingfisher Bay Resort (zowel middenklasse als superior).

 • Dag 11

  Dag 11: Fraser Island – Rockhampton (416 KM)
  De ferry brengt je weer terug naar het vaste land. Vandaag staat weer een lang traject op deplanning. Deze voert je o.a. langs Bundaberg, de geboorteplaats van beroemde rum. Met suikkerrietvelden aan de ene kant en de zee aan de andere, voert je reis u richting Rockhampton aan de zgn. Capricorn kust. Aangezien je de volgende dag een lang traject voor de boeg heeft, adviseren we om niet al te laat naar bed te gaan.

 • Dag 12

  Dag 12: Rockhampton – Airlie Beach (485 KM)
  Vandaag vindt dus de langste etappe van de hele reis plaats. Je vertrekt lekker vroeg vanuit Rockhampton en vervolgt de weg noordwaarts langs voornamelijk landbouw- en veeteeltgebied. De bestemming van vandaag is Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsunday eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit 74 verschillende eilanden. Hier draait het om strand, zee, palmbomen en alles wat daarbij hoort. De mogelijkheden hier zijn talrijk. Wat dacht je van een mooie zeil- en snorkeltocht, of een indrukwekkende helikoptervlucht over het rif en langs de eilanden. Uiteraard is er ook een levendig nachtleven, dus de late uurtjes kunnen ook gezellig worden. Alle excursies zijn optioneel.

 • Dag 13

  Dag 13: Airlie Beach
  Vandaag is een dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld Airlie Beach en/of de eilanden voor de kust te verkennen. Je kan natuurlijk ook een mooi plekje ergens op een strand uitkiezen en vandaag lekker weinig doen. De mogelijkheden zijn, zoals al eerder gezegd, eindeloos.

 • Dag 14

  Dag 14: Airlie Beach – Townsville (280 KM)
  Je reis vervolgt noordwaarts richting Townsville. De rit van vandaag is niet zolang, dus je kunt een stop maken bij de Conway National Park. Dit regenwoud biedt een aantal mooie wandelroutes, met typische regenwoud vegetatie zoals orchideeën en mangrovebossen. Je staat zogezegd op de stoep van het tropische North Queensland.

 • Dag 15-16

  Dag 15-16: Magnetic Island
  Je laat het voertuig achter op het vaste land en reist per ferry naar Magnetic Island. De komende dagen kan je genieten van de relatieve rust die bij een dergelijk klein eiland hoort. Je kan hier naar hartelust wandelen, maar het is zeker ook de moeite waard om het eiland per fiets te verkennen. Je heb niet al teveel geluk nodig om een aantal eilandbewoners zoals koala’s tegen te komen (alle excursies zijn optioneel).

 • Dag 17

  Dag 17: Magnetic Island – Hidden Valley (115 KM)
  Na het ontbijt brengt de ferry je weer terug naar het vaste land. Je verlaat de kust en rijdt verder het binnenland in. De bestemming van vandaag is het bijzondere Hidden Valley. Op de weg hiernaartoe zou u ervoor kunnen kiezen een bezoek te brengen aan Paluma Range Nationalpark. Indien je liever op zoek gaat naar de Platypus (het vogelbekdier), dien je door te rijden naar je lodge. Hier worden namelijk begeleide tochten aangeboden om deze bijzondere dieren te spotten (alle excursies optioneel).

 • Dag 18

  Dag 18: Hidden Valley – Atherton Tablelands (326 KM)
  Vandaag vindt de voorlaatste etappe van de reis langs de Australische oostkust plaats. Hier heb je talloze mogelijkheden om te genieten van het voornamelijk idyllische landschap met regenwouden, savannes en weelderige heuvels.

 • Dag 19

  Dag 19: Atherton Tablelands (100 KM)
  Na het ontbijt is het tijd om richting Cairns te rijden. Hier lever je de auto in Cairns in, waarna de veelzijdige reis ten einde is.

Reissom: vanaf € 1.999 p.p.

Inclusief:

 • 18 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor 19 dagen

Exclusief: 

 • Optionele excursies