THE TOP END, VAN DARWIN NAAR DARWIN

Het Top End is, zoals de naam doet vermoeden, het meest noordelijke deel van Australië. Dit gebiedt leent zich uitstekend voor een relatief korte selfdrive langs een aantal van Australië’s iconische bezienswaardigheden zoals de Nationale Parken Kakadu, Litchfield, en Nitmiluk met haar indrukwekkende Katherine Gorge. Het landschap is rijk aan variatie en tegenstellingen: savannes en steppen wisselen ogenschijnlijk dorre gebieden af, schitterende rotsformaties en 40.000 jaar oude rotstekeningen hebben een diepe betekenis voor de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Wandelingen leiden tot oases van groen, met waterpoelen die uitnodigen tot een duik. Dit gebied kan het best vermeden worden in de natte maanden (november t/m maart), maar in de rest van het jaar is dit gebied uitstekend te bereizen. Onze favoriete periode is mei/juni, omdat dan alles in bloei staat en de watervallen nog denderen na alle regenval. Darwin, de hoofdstad van de staat Northern Territory, is het begin- en eindpunt van deze selfdrive en het is de moeite waard om 1 of 2 nachten te verblijven. Dit kustplaatsje heeft een kunstzinnige hippie vibe en de ultieme uiting hiervan is de Mindil Sunset Market, welke elke zondag en donderdag georganiseerd wordt. Als dit je aanspreekt en de omstandigheden (vluchtbeschikbaarheid bijvoorbeeld) laten het toe, dan plannen we je verblijf hier gelijktijdig aan Mindil in.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Darwin –  Kakadu National Park ( 260 KM )

  Na het ophalen van de auto vertrekt u richting Kakadu National Park. Dit geliefde park biedt een rijkdom aan landschappen zoals savannes, rotsformaties, grotten, watervallen en -poelen om in te zwemmen.

 • Dag 2

  Dag 2: Kakadu Nationaal Park

  Kakadu NP is een Unesco natuurgebied met een belangrijke culturele waarde voor de lokale aboriginals. Tot de mogelijkheden behoren wandelingen, het bekijken van sommige van de oudste rotstekeningen ter wereld, het zwemmen in waterpoelen, krokodillencruises (niet inbegrepen) etc.

 • Dag 3

  Dag 3: Kakadu – Katherine Gorge ( 330 KM )

  Vervolg je reis zuidwaarts richting Katherine en Nitmiluk NP. Hier heeft de Katherine River in de loop van de eeuwen een prachtig ravijn uitgeslepen, de Katherine Gorge. Een cruise door de gorge mag hier dan ook niet ontbreken (niet inbegrepen).

 • Dag 4

  Dag 4: Katherine – Litchfield National Park  ( 330 KM )

  Verlaat Katherine en neem de Explorer’s way richting Litchfield National Park, bekend vanwege watervallen zoals de Florence en Tolmer. Diverse wandelingen (bushwalks) nodigen uit tot een bezoek.

 • Dag 5

  Dag 5: Litchfield National Park

  Vandaag verken je Litchfield National Park. Onderneem een wandeling, bezoek een waterval of zwem in één van de vele waterpoelen.

 • Dag 6

  Dag 6: Litchfield NP – Darwin ( 45 KM )

  Deze veelzijdige selfdrive eindigt met een rit terug naar Darwin, waar je de auto inlevert. Darwin is een leuk kuststadje om nog een dagje rond te kijken.

Reissom: vanaf € 560 p.p.

Inclusief:

 • 5 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor 6 dagen