Nieuw-Zeeland Auckland (Het Noordereiland

In dit stukje willen we het hebben over Auckland Nieuw-Zeeland

Auckland: Welkom op het vulkanische Noordereiland! Hier vind je moderne steden, natuurlijke heetwaterbronnen en een de rijke Maori cultuur. In dit stukje gaan we het hebben over Auckland!

Auckland meestal de startplek van de rondreis. Auckland is elk jaar weer 1 van de eerste steden die u op TV ziet. De jaarwisseling en de 318 meter hoge Sky Tower zijn al tijden een goede combinatie. Nog voordat steden als Sydney in Australië een de beurt zijn vieren ze hier het nieuwe jaar (ook zeker een aanrader) Vanaf deze toren kijk je over Auckland een mooier welkom op het Noordereiland kun je bijna niet voorstellen! Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland maar doet verrassend dorps aan. De stad is gebouwd op vijftig vulkanen! Deze stad heeft echt alles te bieden. En wij blijven dan ook altijd een paar dagen in deze omgeving. Alvorens we doorrijden!

Onze absolute aanrader als u lekker wilt eten en drinken is de ohagans pub. Lekker eten en drinken hoort nu eenmaal bij een goede rondreis. En voordat u bij de Starbucks of Mac terecht gaat komen willen wij u Ohanagans adviseren. Ondanks het feit dat het hier een Ierse pub betreft kunt u hier alvast Nieuw-Zeeland op en top ervaren. Ohanags is in de haven gesitueerd en tijdens een zonnige dag is het terras de perfecte locatie om een avondmaaltijd of goede lunch te nuttigen! Met een beetje geluk ziet u een drakenboten race voor de pub van start gaan! Of meert er een prachtig Jacht aan!

Wees niet bang om in de pub te blijven hangen, de stad is zo mooi dat je dat echt niet vol houd. De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen in en rond de binnenstad, aan het water en rond de oudste parken van de stad, zoals Albert Park, Victoria Park en Auckland Domain. Dit is redelijk te bewandelen als u redelijk fit bent. Ook zijn er verschillende Musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. De rijke Maori cultuur mag u zeker niet overslaan! De Maori cultuur is in de omgeving van Auckland volop vertegenwoordigd.

Wil je liever shoppen? Ga dan naar de omgeving van Queens street, hier vindt je de meeste en leukste winkels van Auckland. En ondanks dat het aan de andere kant van de wereld ligt zijn er verrassend veel herkenbare winkelketens te vinden. Wij beperken het winkelen vaak tot een minimum. Er is nog zoveel moois te verkennen in en rond Auckland. Helaas te veel voor 1 blog bericht. (Wie weet volgt er nog een deel 2 en misschien wel 3 over Nieuw-Zeeland)

Nu alvast uw trip boeken? Vraag dan een offerte of meer informatie aan!

Wilt u meer informatie over Nieuw-Zeeland? Bezoek dan de onderstaande pagina’s

Nieuw-Zeeland
Klimaat in Nieuw-Zeeland
Gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland
vliegen naar Nieuw-Zeeland