Nieuw-Zeeland Lord of the rings (Noordereiland)

Nieuw-Zeeland is het land midden aarde uit de boeken van J.R.R. Tokien, en geeft je inderdaad het gevoel dat je in een fictieve omgeving rond reist (zo mooi is het!)

Nieuw-Zeeland is het gastland geweest voor de films The Lord of the Rings, en The Hobbits en mede door de prachtige natuur en omgeving zijn deze films ongekende successen geworden. Natuurlijk zijn de miljoenen fans die deze films hebben opzoek naar de film locaties. En dat is vrij eenvoudig in Nieuw-Zeeland. Zij zijn namelijk ook trots om hun land te presenteren aan deze bezoekers. Je kunt dus op verschillende plekken In het land de prachtige filmlocaties bezoeken.

Nieuw-Zeeland Lord of the rings Matamata

Wij beginnen op het Noordereiland en dan wel in Hobbiton. De meeste Hobbits zijn niet zo avontuurlijk ingesteld als de hoofdrolspelers van de films. Ze zijn aan het tuinieren, genieten van een goed glas Boterbier, en roken pijptabak. In de omgeving van het dorp Matamata is een permanente plek gevonden voor Hobbiton. Hier kun je nu zelf ook genieten van het Hobbit leven. Je kunt hier heerlijk eten, slapen of andere Hobbit dingen doen. Gewoon rondlopen en de Woningen bekijken. Of toch dat Boterbiertje in de Herberg “The Green Dragon inn” Voor filmliefhebbers een absolute aanrader.

Nieuw-Zeeland Lord of the rings Wellington

De tuinen van Isengard, de rivier Anduin, Rivendell, de Bossen van Osgiliath en het dodemans pad.

In Wellington kun je het best bij Mount Victoria komen, dit is op loopafstand van het centrum. De bossen op de berg zijn gebruikt voor de bossen in en rond Hobbiton, Hier schuilden de Jonge hobbits voor de zwarte ruiter. Andere plekken in Wellington zijn de Hutt river tussen Moonshine en Totara Park, hier speelde de river de rol van de rivier de Anduin. Het Harcourt park is tijdens het filmen omgetoverd tot de tuinen van Isengard.

Wellington’s Kaitoke Regional Park werdt omgetoverd tot Rivendell, hier is Frodo bijgekomen van zijn aanvaring met een mes. De excte locatie staat aangegeven met een bord, en is prachtig omsloten door een oud bos. Vanuit de parkeerplaats is dit overigens goed te vinden. In Wellington bevind zich ook de Weta Workshop, Weta Digital en Miramar film hebben de meeste film attributen gemaakt voor de film. Helaas zijn deze Filmbedrijven niet te bezoeken. Wat echter wel een aanrader is. De Weta Cave hier vindt je alle spullen die je in de film gebruikt zijn.

Vanuit Wellington kun je naar het noorden rijden via de westelijke kust naar het Queen Elizabeth Park dichtbij Paraparaumu, hier zijn de opnames gemaakt van de Nazgul in de oorlog van de Pelennor fields. Iets verder rijdende via de westelijke kust kom je bij Waitarere Forest (Osgiliath Bos), dit is de plek waar Frodo, Sam en Gollum liepen nadat ze bij Faramir vertrokken. Over de heuvels bij de Wairarapa omgeving zul je bij de Putangirua Pinnacles komen, hier zochten Aragorn, Legolas en Gimli het pad des doods.

Overtuigd van een reis naar Nieuw-Zeeland? Vraag dan een offerte aan bij ons!