NOORDEREILAND ESSENTIALS – VAN AUCKLAND NAAR WELLINGTON

Voor degenen die beperkt in de beschikbare reistijd zitten, maar tóch graag een zo volwaardig mogelijk bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen, valt of staat het succes van hun reis in grote mate met de keuzes die gemaakt worden. Wij zijn van mening dat, als je Nieuw-Zeeland bezoekt, je het goed moet doen. Anders is het wellicht beter om het nog even uit te stellen tot een moment dat je iets meer tijd over hebt. Dus hebben we een rondreis over het Noordereiland samengesteld voor degenen die minder tijd beschikbaar hebben. We hebben hier bewust gekozen voor een verantwoord tempo, want we zullen je nooit laten haasten. Om toch met een goed resultaat te eindigen, hebben we het aantal standplaatsen beperkt. Zo laten we de Bay of Islands in zijn geheel weg.

Eventueel kunnen we uit deze reis ook nog Napier en/of Kapiti Island weglaten, zo reduceren we het geheel tot een rit over het Noordereiland in 6 nachten. Dit is dan ook echt het absolute minimum dat we adviseren voor een rit over het Noordereiland.

Dagprogramma

 • Dag 1

  Dag 1: Auckland – Coromandel  ( 170KM )
  Vandaag begint je reis op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De reis van Auckland naar Coromandel kan op twee verschillende manieren. De snelle manier of de via een mooiere route. Wanneer je voor de snelle route kiest reis je via de motorway langs Bombay Hills naar Thames. De mooiere route gaat via het platteland van Clevedon en dan verder naar Thames, een stad met een gouden verleden. In de late 19e eeuw werd hier namelijk geld gevonden. Een zo’n soort gelijk verleden heeft ook de stad Coromandel, er staan hier nog veel huizen in de Victoriaanse stijl.

 • Dag 2

  Dag 2: Verken de Coromandel
  In het gebied van Coromandel zijn verschillende wandelmogelijkheden. Bij Hot Water Beach kan je wanneer het eb is een gat in het strand graven. Als je hier plaats in neemt kan je genieten van het warme water. Bij de plaats Whangamata kan je goed surfen en het Tauranga, een havenplaatje, staat bekend om het vissen, spotten van dolfijnen en snorkelen. .

 • Dag 3

  Dag 3: Coromandel – Whakatane  ( 260KM )
  Vandaag reis je van Coromandel naar Whakatane. Deze plaats is gelegen in het hart van de Eastern Bay. Whakatane is een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland. Onderweg kan je een stop maken in Paengaroa, deze plek staat bekend om de productie en verkoop van honing producten. Voor de kust van Whakatane bevindt zich de enige actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland, gelegen op White Island. White Island kan je op twee manieren bereiken, per boot of voor een meer spectaculaire ervaring kan je ook kiezen voor een helikoptervlucht. Tijdens deze vlucht vlieg je eerst over de krater en wordt je daarna afgezet op het strand.

 • Dag 4

  Dag 4: Whakatane – Rotorua  ( 86KM )
  Vandaag staat een kortere route op het programma, richting Rotorua. Rotorua is het centrum van geothermische activiteit. Je vindt hier blubberende modderpoelen en spuitende geisers. Neem een bad in één van de warme bronnen. In de verschillende meren in de omgeving kan je goed vissen, vooral op forel. Houd je niet zo van vissen dan kan je er ook voor kiezen om een wandeling te maken tussen de gigantische bomen van het Whakarewarewa Forest. Of maak met een georganiseerde 4wd tour een tocht naar de top van Mt. Tarawera, waar je met begeleiding een wandeling door de krater kan maken.

 • Dag 5

  Dag 5: Rotorua – Taupo  ( 82KM )
  Vandaag staat wéér een kort traject op het programma. De bestemming van vandaag is Taupo, één van de populairste vakantiegebieden van Nieuw-Zeeland.

 • Dag 6

  Dag 6: Verken Taupo of Tongariro
  In het Tongariro National Park bevindt zich één van de mooiste dagwandelingen van Nieuw-Zeeland, de Tongariro Crossing. Deze wandeling loopt door een vulkaanlandschap met kratermeren. De wandeling duurt circa 8 uur. Breng een bezoek aan Lake Taupo, een prachtig meer in de binnenlanden van het Noordereiland. In deze omgeving kan je mooie wandelingen maken, fietsen, parachutespringen en nog veel meer.

 • Dag 7

  Dag 7: Taupo – Napier, Hawke’s Bay  ( 150KM )
  We vervolgen onze rit oostwaarts richting de kust. De rit van Taupo naar Napier is vandaag misschien nog wel de meest belangrijke attractie van de dag. Vandaag glijdt er een veelzijdigheid aan landschappen aan je raam voorbij: ruige bergen, glooiende valleien, uitgestrekte vlaktes en meer. Hawke’s Bay, staat bekend om de uitstekende wijnen die hier vandaan komen. In de regio heerst een mediterraans klimaat en dit een belangrijke reden waarom er meer dan 30 wijngaarden te vinden zijn.

 • Dag 8

  Dag 8: Verken Hawke’s Bay
  In de regio van Hawke’s Bay kan lekker eten en drinken. Wanneer je op zondag in Hasting bent, kan je een bezoekje brengen aan de Hawke’s Bay Famers Market. Deze bevindt zich op de Showground van Hawke’s Bay. Je kan hier veel lokale producten kopen, zoals ambachtelijke kaas, brood en meer. Uiteraard is er ook een grote selectie aan groente, fruit, vlees en vis.

 • Dag 9

  Dag 9: Napier – Kapiti Island  ( 280KM )
  Vandaag staat een reis naar Kapiti Island op het programma. Op dit eiland leven diverse zeldzame vogelsoorten en is het begroeid met nog de originele beplanting. Het eiland bereik je door een na een ca. 30 minuten durende boottocht, vanaf de havenplaats Paraparamaume. Op dit eiland kan je gaan ontdekken hoe Nieuw-Zeeland eruit zag voordat er mensen arriveerden. Op het eiland staat er een ranger op je te wachten die je meteen meer verteld over de omgeving en vegetatie.

 • Dag 10

  Dag 10: Kapiti Island – Wellington  ( 50KM )
  Vandaag vervolg je de route zuidwaarts naar Wellington, de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad is relatief klein en gelegen aan een prachtige natuurlijke baai. Breng een bezoekje aan de hippe en kunstzinnige wijk rond Cuba Street.

Reissom: vanaf € 1.070 p.p.

Inclusief:

 •  9 overnachtingen in middenklasse accommodaties (met eigen douche/toilet)
 • Huurauto categorie middenklasse voor  10 dagen

Exclusief

 • Eventuele one-way kosten