Bereikbaarheid en Vervoer

Het is vrij eenvoudig om rond te reizen per auto, camper of ander vervoer door Nieuw-Zeeland omdat het niet een al te groot land is. Naast eigen vervoer kom je ook ver met het openbaar vervoer op veel bestemmingen.

Verkeer

In Nieuw-Zeeland wordt links gereden en de afstanden en snelheden worden gewoon in kilometers aangegeven. Het wegennet is goed en het is dus geen enkel probleem het land per auto of camper te verkennen. In afgelegen gebieden komt het voor dat niet alle wegen zijn geasfalteerd. Wanneer u dus de toeristische routes wilt verlaten en het achterland beter wilt leren kennen, dient u over een 4WD te beschikken.

Vervoer

De goedkoopste manier om rond te reizen in Nieuw-Zeeland is per bus. De trein wordt nauwelijks gebruikt omdat het beperkt en duur is en binnenlandse vluchten vind je alleen voor een redelijke prijs als je van te voren boekt. Een huurauto of camper kan een goede oplossing bieden om zelf op eigen tempo rond te reizen. Wanneer je in Nieuw-Zeeland gaat rijden moet je rekening houden met een paar belangrijke dingen, namelijk de volgende:

• Het verkeer rijdt links, het wegennet is goed ontwikkeld en grotendeels geasfalteerd

• De max. toegestane snelheid is 100 km / h

• Een internationaal rijbewijs is vereist

Diesel / benzinekosten: De brandstofkosten variëren en bedragen ongeveer NZ$ 2,26 per liter voor normale benzine (NZ$ 1,86 voor diesel).

Transfers: Als je geen transfer geboekt hebt, dan kun je in de meeste grote steden de officiële airportbus gebruiken. De prijzen variëren van stad tot stad. Vanzelfsprekend kun je via ons ook separate transfers boeken.