Beste reistijd

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland wordt vaak bepaald door de seizoenen. Het is daarom handig om te weten dat de seizoenen in Nieuw-Zeeland tegenovergesteld staan aan die in Nederland. De beste reistijd Nieuw-Zeeland hangt ook erg af van welke bestemmingen je gaat bezoeken en wat je wilt gaan ondernemen tijdens je vakantie. Het weer is enorm veranderlijk in Nieuw-Zeeland waardoor het altijd lastig blijft om in te schatten wat nou écht de beste periode is. Er is geen regenseizoen in Nieuw-Zeeland omdat het gedurende het hele jaar regent, met name in de winter.

De beste reistijd is de Nieuw-Zeelandse zomerperiode, van december t/m februari. Zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland is het weer rond deze tijd aangenaam. De Nieuw-Zeelanders gaan dan zelf ook op reis omdat ze dan zomervakantie hebben. Dat maakt van deze periode het hoogseizoen waarbij de drukte aardig toeneemt. Daarom zijn de herfst (maart, april, mei) en het voorjaar (september, oktober, november) goede alternatieven omdat dan het weer nog aangenaam is.

Noordereiland

Op het Noordereiland liggen de temperaturen wat hoger dan op het Zuidereiland. De temperaturen liggen rond de 20-25 graden tijdens de zomermaanden en in de winter rond de 15 graden. Het is echter wel een stuk vochtiger op het Noordereiland en in de winter veel kans op regen. Daardoor blijft de beste reistijd voor dit eiland de zomerperiode die loopt van december tot februari.

Zuidereiland

Wanneer je zuidelijker reist in Nieuw-Zeeland wordt het klimaat automatisch ook koeler. Desondanks zijn de zomers op het Zuidereiland net iets warmer dan die op het Noordereiland. De beste reistijd voor zonaanbidders is de Nieuw-Zeelandse zomerperiode, van december t/m februari. Voor degenen die liever op wintersport gaan is de winterperiode van juni tot augustus de beste reistijd naar het Zuidereiland.