Uitgebreide paklijst

Deze uitgebreide paklijst voor Nieuw-Zeeland helpt je om de juiste spullen en kleding mee te nemen op reis. Tenslotte reis je naar de andere kant van de wereld! Daarom is het verstandig om een uitgebreide paklijst bij de hand te hebben zodat je zeker weet dat je niks vergeten bent. Hiermee ga je goed voorbereid op pad naar het land van de lange witte wolk.

Kleding

In Nieuw-Zeeland krijg je te maken met vier seizoenen in één dag. Tevens regent het in Nieuw-Zeeland bijna net zoveel als in Nederland, daarbij kan regenkleding niet ontbreken. Kortom, neem luchtige kleding mee bij voorkeur gemaakt van katoen of linnen die je in laagjes over elkaar kan dragen. Daarentegen kan een trui of vest goed van pas komen voor de koele avonden en in de berggebieden. Wanneer je naar Nieuw-Zeeland gaat in de periode tussen mei en september dan heb je winterkleding nodig omdat de temperaturen dan overal lager liggen. Bovendien zijn in de zomerperiode een zonnebril, hoed en zonnebrand noodzakelijk. Als laatste, stevige wandelschoenen zijn essentieel als je veel gaat wandelen in de natuur van Nieuw-Zeeland.

Elektriciteit

De stroomspanning in Nieuw-Zeeland is 220/240 Volt, wisselstroom 50 Hz. Dus om het stopcontact te kunnen gebruiken heb je een verloopstekker van type I (adapter Australië) of een wereldstekker nodig. Al met al zien het stopcontact en de stekkers er als volgt uit in Nieuw-Zeeland:

Stopcontacten type I worden gebruikt in Nieuw-Zeeland

Overig

Hoewel het vanzelfsprekende dingen zijn is het toch fijn om een lijst te hebben met spullen die van pas kunnen komen tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland. Omdat sommige spullen makkelijk vergeten worden kun je deze lijst gebruiken zodat je praktisch je koffer kunt inpakken.

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Lippenbalsem met UV-filter

Paspoort + kopie

Ticket

Visa

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (evt.)

(internationaal) rijbewijs

ID kaart

Kleine rugzak

Backpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset

Zonnebril

Uitschuifbare wandelstok (evt.)

Wandelen

Indien je geïnteresseerd bent in wandelen dan is Nieuw-Zeeland de ideale bestemming! Ten slotte zijn er ontzettend veel wandeltochten te ondernemen op zowel het Zuidereiland als het Noordereiland. Echter moet je wel de juiste kleding bij hebben om deze wandelingen te doen aangezien het weer in Nieuw-Zeeland binnen een paar minuten kan omslaan.

In het bijzonder zijn een wind- en waterbestendige jas, hike legging, fleece vest, afritsbroek en een waterdichte rugzak nodig om goed voorbereid de wandelingen te ondernemen. Maar mocht het in de zomerperiode warmer zijn dan is die afritsbroek of een korte broek handig met een sneldrogend t-shirt. Niettemin, neem uiteraard altijd een dun en licht winddicht jasje mee ongeacht de periode zodat je jezelf altijd tegen de harde wind kunt beschermen. Echter, mocht de zon heel fel schijnen dan zijn een pet en zonnebril van belang.