AUSTRALIË RONDREIS

Australië is een ontzettend groot land, maar liefst 185 keer groter dan Nederland. Ook komt het qua grootte overeen met de Verenigde Staten (zonder Alaska). Doordat het land zo enorm is heersen er ook verschillende klimaten: van tropisch, subtropisch, continentaal droog (woestijn) en gematigd. Al met al zorgen die verschillende klimaten ervoor dat Australië tot de meest veelzijdige en (kleur)rijke reisbestemmingen op aarde behoort. Je kunt dus gedurende het hele jaar een Australië rondreis plannen als je dat wilt en bent dus niet gebonden voor je rondreis aan bijvoorbeeld ons hoogseizoen. Doe hieronder wat inspiratie op met de reis voorbeelden of ga voor een op maat gemaakte reis samengesteld door jouw reisspecialist!

Australië rondreis op maat!

Je kunt in één Australië rondreis verschillende landschappen combineren. Starten bijvoorbeeld in een grote stad, zoals Sydney, in het gematigde zuiden. Vervolgens vlieg je naar het Rode Centrum (woestijnklimaat), waar je het iconische Ayers Rock bezoekt. En van hieruit naar het oosten vliegen voor je autorondreis langs de tropische Noordoostkust. Of een camperrondreis door de outback combineren met een autorondreis langs B&B’s, lodges, en farmstays. Dit zijn slechts een paar elementen die je Australië rondreis tot een onvergetelijk ervaring maken.

Maar hoe uitgestrekt het land ook is, er zijn voldoende mogelijkheden en dus altijd een Australië vakantie die op jouw wensen aansluit. Ons uitgangspunt is rondreizen in een rustig tempo en de mogelijkheid bieden om veel te zien en te ervaren. Die zorg, aandacht en kennis kun je van ons verwachten. Australië specialist, liefhebbers en dat al 20 jaar.

Met een bevolkingsdichtheid van 2 personen per vierkante kilometer hebben we een goede indruk van de enorme grootte van het land. Zo heeft bijvoorbeeld Duitsland 248 mensen per vierkante kilometer; de rust en ruimte in combinatie met de unieke natuur en cultuur van Australië is dan ook voor veel mensen dé motivatie om naar het land toe te gaan. Van de in totaal 19 miljoen inwoners leeft ruim de helft in de steden. De drie grootste steden, Sydney, Melbourne en Brisbane tellen samen bijvoorbeeld ruim 9 miljoen inwoners.